Aktywne Wpisy

Grzyb_z_fugi +922
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
smutny_kojot +200
XD #kpo
źródło: Screenshot_20250808_081419_X
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
źródło: Screenshot_20250808_081419_X
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://myanimelist.net/anime/8676/Amagami_SS
Dwa lata temu MC umówił się z dziewczyną na bożonarodzeniową randkę i został wystawiony. Pochlipał sobie troszkę, po tych dwóch latach zaleczył swoje pęknięte serduszko i próbuje jeszcze raz. A niewiast w koło na pęczki, nie wiadomo za którą się zabrać. Niech ja je policze... 1,2,3,4,5,6,7.... mnóstwo!
Dla każdej dziewczyny co do zasady są poświęcone 4 odcinki, podczas który para przechodzi od ledwo się znają do dozgonnej miłości. Narzuca to szalone tempo, gdzie dziewczyna nie jest tylko pchana w ramiona bohatera, ona wprost dostaje kopniaka w plecy na rozpęd. Formuła całkowicie wyczerpała się gdzieś po 3 pairingu i zwyczajnie zaczęła mnie nudzić. Cały czas oglądałem praktycznie to samo z niewielkimi wariacjami i absolutnie niezaskakującym zakończeniem. Co ciekawe, większość dziewczyn w "swoim arcu" zachowuje się całkowicie nienaturalnie, zupełnie inaczej niż w sytuacjach gdy są postaciami pobocznymi. Następuje reset systemu, scenarzysta wgrywa wirusa i s000czka nie może się powstrzymać by nie przykleić się do MC.
Króciutkie arce nie pozwalają praktycznie na żaden rozwój postaci, są niezwykle płytkie i zawierają błyskawicznie rozwiązywane mikrodramy, bo czas antenowy się kończy i trzeba wpuścić następna dziewczynkę. Ciężko to w ogóle nazwać pełnoprawnym tytułem, to raczej zbiór szkiców szkolnych romansów, na podstawie których dopiero można by stworzyć prawdziwy scenariusz.
Meh-tier, jest mnóstwo lepszych tytułów w gatunku.
źródło: comment_1619192549aQq9lQeya0rtyCdshahhOv.jpg
Pobierz