Aktywne Wpisy
damianooo8 +144
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Wynoszony +28
A więc jest sobie prawo i jest aplikacja która ostrzega przed tymi kontrolami, a więc ktoś kto normalnie stwarza zagrożenie na drodze może udawać że jeździ normalnie i przepisowo. Państwo próbuje wyłapać jednostki które stwarzają zagrożenie na drodzę, ale w Polsce jest to be. Fotoradary? ZŁO! Bo tu jest znak 50 km/h ale ja jestem mądrzejszy od urzędasów i wiem że tu bezpiecznie śmigne 90 km/h. Debile.
Oo patrz jak szybko jedzie, mrugnę mu żeby co mandatu nie dostał, bo suszyli za nami. :)
A później:
ŁEEEE Majtczaki i inne zabijają, czemu :((
Oo patrz jak szybko jedzie, mrugnę mu żeby co mandatu nie dostał, bo suszyli za nami. :)
A później:
ŁEEEE Majtczaki i inne zabijają, czemu :((
Czy aplikacja typu Yanosik pomaga drogowym piratom kontynuowanie ich groźnej dla życia innych jazdy?
- Tak 49.2% (415)
- Nie 50.8% (428)
Wydawałoby się, że ugotowanie ryżu bez soli jest banalne ale nie jestem w stanie tego skopiować 1:1 xd
Jakieś tipy?
#pytanie #gotujzwykopem #jedzenie #dieta #gotowanie
Poza tym w restauracjach to nie mają po prostu ryżowarów? XD
Kup dobry ryż na wagę. Umyj ryż kilka razy pod bieżącą wodą.
zalej ryż wodą w stosunku wagowym 1 część ryżu na 2 części wody lub objętościowym - jedna część ryżu na 1,5 części wody.
Przykryj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień na bardzo mały i gotuj
@Beszczebelny: to pierwszy błąd
@Frollo ma rację, choć są w sumie 2 rodzaje ryżowarów. Taki zwykły - gdzie ryż się paruje, albo szczelny (ciśnieniowy) - w którym na ryż dodatkowo działa jeszcze ciśnienie pary wodnej.
Nie wiem jaki typ "chińskiej restauracji" masz na myśli, ale te dobre restauracje mogły zainwestować właśnie w taki ciśnieniowy ryżowar.
Ryż sypki, bez torebki.
W zadnej knajpie ryz nie jest lepszy niz moj :p