Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FlasH: bylo wiadomo od poczatku ze tak bedzie. Ale polak robak i tak nic z tym nie zrobi. No panie ja mam tomograf na 2024 ale nie stac mnie prywatnie. A na kogo pan glosuje? Na pis w koncu dali juz teraz 700 zl na dzieci. A moja corcia ma dzieci.
  • Odpowiedz
@FlasH: to też troche p---------e, bo w Islandii pewnie z 80% ludzi żyje w Suðurnes i Höfuðborgarsvæði (wg wikipedii 60% ludzi mieszka w regionie stołecznym i gęstość zaludnienia wynosi 210/km2). Także Islandia to takie jedno duże skupisko ludzi na małej powierzchni, a poza tym to dom co 50km i miasteczko, w którym mieszka 500 osób co 100km :D
  • Odpowiedz
@FlasH: oczywiście nie mówie tutaj, że to jest 1:1 ale różnica nie jest aż tak dramatyczna jakby się to mogło wydawać na pierwszy rzut oka. Pracuje w Islandii przy koronawirusie od 10 miesięcy i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że różnica podejścia do tego w Polsce a w Islandii to są dwa różne światy, dlatego też ludzie tutaj nie umierają bez sensu
  • Odpowiedz
@FlasH: Za daniem rządowi tak wielkiej władzy w sprawie obostrzeń i też za konkretnymi złymi rozwiązaniami, czego konsekwencje są np. w tej statystyce.
Czyli i tak podpisali się pod tymi złymi działaniami rządu, podpisali się pod daniem tych uprawnień, ale też jakby Lewica/Po rządzili, to by było mniej więcej to samo.
  • Odpowiedz
może dlatego?

@FlasH: Może nie skoro sam Reykjavik to 130 000. Średnia niewiele mówi o faktycznej dystrybucji i realnym zagęszczeniu.
  • Odpowiedz
@FlasH: Aha, czyli nie wiesz, że tej władzy w sprawie obostrzeń rząd nie miał, dopóki za tym nie głosowano?
Lewi, PO, PSL przyłożyli do tego rękę - jeśli tamto określenie ci nie pasuje.
Z reguły uznaje się winę, współudział, jak ktoś za czymś głosuje, nawet jeśli jego głos nie decyduje.
Było obwinianie Konfy przez lewych, jak za czymś głosowali a nawet jak się podpisali pod czymś. Teraz jednak tak to
  • Odpowiedz