Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +758

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

Mirki potrzeba mi pomocy. Potrzebuję w ciągu tekstowym znaleźć numer pozycji dla kolejnych wystąpień tego samego znaku, przykładowo:
7'*123+5'*2341+23'*3543+1'*453
Z powyższej komórki chciałbym wypisać sobie numer pozycji dla każdego z plusów. Jest na to jakaś prosta metoda?
Na 80% tabela przestawna albo =wyszukaj.pionowo()
źródło: comment_1619097643QQM7NVpT284TDn7zhmNyQH.jpg
Pobierzźródło: comment_1619097669gWT2LtG1xHFwzXjGcLr4uF.jpg
Pobierz@Levusek: jest funkcja =szukaj.tekst
=SZUKAJ.TEKST("+";B3;1)
potem dajesz pole z
a potem w kolejnej w prawo dajesz
i przeciągasz dalej w prawo i samo sie ładnie poadresuje (będzie indeksowało od ostatniego wystąpienia)
źródło: comment_1619098124ao51nlHKZOVWTeBTk42vYS.jpg
Pobierz@kwiatosz: Text to columns działa w miarę tak jak potrzebuję, tylko musi być to powtarzalne z każdym otwarciem pliku i zaciągnięciu świeżych danych
@severh: muszę to wypróbować u siebie, ale czarna magia o której piszesz wydaje się działać (ʘ‿ʘ)
źródło: comment_1619100016JDMIeYNP8sx6xAEx357TPx.jpg
Pobierz=POŁĄCZ.TEKSTY(";";1;(JEŻELI(FRAGMENT.TEKSTU($A1;WIERSZ($A$1:INDEKS($A:$A;DŁ($A1)));1)="+";WIERSZ($A$1:INDEKS($A:$A;DŁ($A1)));"")))