Wpis z mikrobloga

Samotność to idealny argument za tym by ze sobą skończyć. Brak różowej, brak dzieci, ludzie patrzą na Ciebie jak na dziwaka bo "hihi stary kawaler", brak motywacji do życia - przecież nie można psychicznie długo wytrzymać w takim stanie, albo serce stanie na zawał z nadmiaru stresu albo niewydolność wielonarządowa od nadmiaru leków od psychiatry, w końcu na pewno niszczą wątrobę i nerki, albo sznur ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ludzie posiadający kobietę i dzieci to wygrywy i niczego w życiu im nie brak, nie można być nieszczęśliwy mając swoją własną rodzinę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#logikaniebieskichpaskow #depresja #samotnosc #przegryw #suicidefuel #samobojstwo
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ludzie posiadający kobietę i dzieci to wygrywy i niczego w życiu im nie brak, nie można być nieszczęśliwy mając swoją własną rodzinę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

xD
  • Odpowiedz
@smutny_login: Poznałam kiedyś kobietę, której jedyny syn był narkomanem. Takim już totalnym degeneratem. Moja mama ma sąsiadkę, która nie ma kilkanaście/dziesiąt lat żadnego kontaktu z synem. Nie wiem jaki tego jest powód. Fakt, ludzie mający fajne dzieci i partnerów to wygrywy ale to jak rosyjska ruletka. Większość rodzin ma swoje nieszczęścia...
  • Odpowiedz
Ludzie posiadający kobietę i dzieci to wygrywy i niczego w życiu im nie brak, nie można być nieszczęśliwy mając swoją własną rodzinę

@smutny_login: Można, depresja to k---a która może zaatakować każdego. Pomijam już masę innych kwestii, które mogą negatywnie wpłynąć na stan psychiczny takiej osoby.
  • Odpowiedz
@smutny_login: mam grubo ponad 30 lat, samotność od lat kilkunastu u mnie już jest. Nie mam już rodziny żadnej żyjącej od dawna więc nigdy nie miałem presji „hehe żonę se znajdź synek” Do samotności można się przywyczaić nie mówię że to zdrowe ale da się przyzwyczaić
  • Odpowiedz
@smutny_login: życie jest krótkie i męczące szczęście to oszustwo i nie jest możliwe żeby trwało wiecznie ( do wszystkiego człowiek sie przyzwyczai ) najważniejsze to najmniej się męczyć i traktować wszystko jak pracę do której trzeba chodzić ale tak poza tym to w------e bo i tak g---o z tego będzie
  • Odpowiedz
@smutny_login: > Ludzie posiadający kobietę i dzieci to wygrywy i niczego w życiu im nie brak, nie można być nieszczęśliwy mając swoją własną rodzinę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

To nie takie proste jak napisałeś, życie nie jest zero-jedynkowe.
Tak samo wiele razy widziałem na tym tagu stawianie znaku równości między (pierwszym) zamoczeniem kija, a wygrywem. Życie byłoby piękne gdyby to tak działało.
  • Odpowiedz
@smutny_login: Gowno prawda,mam 27 lat,bylem ciagle w jakims w zwiazku,co poruchałem to moje ale wiecej stresu sie ma przez obawe czy zapewni sie byt rodzinie,dlatego lepiej piwniczyć z torbą zioła i plejakiem
  • Odpowiedz