Wpis z mikrobloga

Pytanie zupełnie na serio.
Dlaczego ludzie wybaczyli tej grze? Nie poprawiono w niej zupełnie nic poza paroma bugami a teraz ma 85% pozytywnych na steamie (95% biorąc pod uwage najnowsze recenzje)
Czy wersja z dnia premiery różni się czymś od tego co mamy dzisiaj, poza odrobine lepszą optymalizacją i paroma zlikwidowanymi bugami?

#cyberpunk #gry #cdprojektred
WujaTHC - Pytanie zupełnie na serio.
Dlaczego ludzie wybaczyli tej grze? Nie poprawio...

źródło: cyberpunk-2077-ultimate-edition-ultimate-edition-pc-game-gog-com-cover

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nikomu nic nie miałem za złe więc nikomu też nic nie wybaczyłem, po prostu kupiłem grę po patchu 2.0 i była zajebista
  • Odpowiedz
Dlaczego ludzie wybaczyli tej grze?

@WujaTHC: Bo to są owieczki niemające żadnych wymagań wobec kupowanego produktu.

Tenże "akt wybaczenia" całkowicie przekreślił u mnie nadzieję na to, że w przyszłości twórcy gier będą się przykładać do absolutnych standardów, jakimi powinni się kierować podczas tworzenia gier.
  • Odpowiedz
@WujaTHC: Nie wiem jak w dniu premiery bo ograłem latem 2024, ale grało się świetnie i bez bugów czy problemów które widziałem głównie w memach w 2k20.

Z cyberpunkowych światów wolę Deus Exy, ale nie sposób odmówić CP, że jest grą o którą Redzi zawalczyli i wyszli z walki zwycięsko. Nie będę się o wadach wypowiadał, bo jak w wielu innych grach te same wady które tu dostrzegłem ignorowałem, tak
  • Odpowiedz
Nie poprawiono w niej zupełnie nic poza paroma bugami

@WujaTHC: zostało przerobione całe drzewko umiejętności, działanie policji i balans przeciwników, ciężko to nazwać niczym

abstrahując, że problemy techniczne stanowiły przytłaczającą większość mankamentów tej gry więc w czym problem?
  • Odpowiedz
  • 16
@WujaTHC jak nic nie poprawili, jak patch 2.0 prawie całkiem odmienił gameplay, całkiem inaczej wszystko działa.

Błędów też tone połatali, grałem na premierę i już wtedy było czuć, że gra ma w sobie to coś ale wygląda jak wczesna beta z kilkoma nietrafionymi pomysłami.

Po 2.0 to już całkiem dobra pozycja, która dalej ma problemy, ale to niebo a ziemia.
  • Odpowiedz
@WujaTHC grałem pierwszy raz po patchu chyba 2.21 (przełom 2024/2025). Gra po prostu wgniata historią, rozmiarem i rozgrywką. Miałbym trochę uwag, co do sterowania np. pojazdami, albo nudnymi trochę zadaniami NCPD. Jednak gra sama w sobie bardzo dobra. Błędów kilka spotkałem, ale nie jakoś uciążliwe.

Także nie wiem co zmieniło się od premiery, ale gra obecnie to bardzo przyjemny fabularnie i rozgrywkowo brylancik. Daje dużo możliwości grania różnymi buildami.

Dodatek też
  • Odpowiedz
@WujaTHC: nie no sporo sie rozni. Grałem na preorderze xD i po 3 dniach w-------m gre, wrociłem po 1-2 latach? xd
i przeszedłem całą gre z dodatkiem. Bardzo dużo poprawili, wczesniejszej gry praktycznie nie dało się skonczyc
  • Odpowiedz
@WujaTHC: nie no stan tej gry na premierę to była tragedia totalna. No dalej nie ma w niej wszystkiego tego co obiecywali i co sobie sami dopowiadaliśmy, ale jest to dobra gra. Fabuła całkiem znośna, oprawa audiowizualna topka, gameplay i mechaniki pozwalają się trochę pobawić. Z minusów to te żywe miasto jak się go przestaje traktować jako tło to widać, że wiele brakuje.

a i zapomniałbym największym rozczarowaniem w CP2077
  • Odpowiedz
Dlaczego ludzie wybaczyli tej grze?

@WujaTHC: Grałem na mocnym pececie na premierę więc nie miałem czego wybaczać.Byłem zadowolony bo dostałem to czego chciałem - grę action rpg. Po wersji 2.0 z dodatkiem to jedna z moich ulubionych gier.
  • Odpowiedz