Wpis z mikrobloga

czeskiNetoperek: Jakby jakis normalny kraj chcial se podpircolic polsze to byłbym pierwszy do kolaborowania

Ja bym jeszcze przeszedł na stronę okupanta

@furcio: Dwóch szmalcowników już mamy. Czekamy na więcej.
  • Odpowiedz
zero zdziwienia. Rosną kolejne pokolenia wychowane bardziej jako europejczycy (czy nawet obywatele świata) niż Niemcy, Polacy czy Włosi. Umierać za kawałek ziemi? Dobre żarty.

@krzych0: Buhahahahaha. Czyli kretyni którzy w przypadku wybuchu wojny dostali by kopa w dupę od każdego. Świetnie to teraz widać w czasie kryzysu pandemicznego.
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: Przede wszystkim Szwedzi mają o co walczyć. Jeśli kraj jest dobrze zarządzany i istnieje spora szansa że potencjalny agresor tu zrobi b----l a i uciekać nie specjalnie jest gdzie bo lepszych krajów po prostu nie ma to walka za ojczyznę zaczyna wynikać z własnego egoistycznego interesu a nie z "honoru, patriotyzmu, wielkich rzeczy" czy innych podobnych.
  • Odpowiedz
@ediz4 XDDDDDDD mam większe ambicje niż ty na szparagach to po 1,a po 2 jakby nie rodzina to bym już tu dawno nie siedział w tym chlewie obsranym gównem. Ten kraj był i jest c---a warty
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: Ja choć rządów starej terry nienawidzę to chętnie broniłbym kawałka ziemi skąd pochodzę, nie dla żadnych ideałów ale po prostu jako namiastka nadziei na to że stracę życie.

A co do szwecji i tak dalej i tak dalej to często wykopki się odrealniają i nie zauważają że problemy z którymi się zmagają to nie tylko republika bananowa rzeczypospolitej ale realne problemy każdego człowieka w każdym kraju. I tacy Szwedzi
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: Nie wiem dlaczego ale w latach 2000 gdzie jeszcze był pobór do wojska miałem to samo odczucie. Był to taki okres buntu dla mnie i moich rówieśników. Za c---a nie chciało się iść do wojska. Teraz jakoś odwrotnie się czuję
  • Odpowiedz
XDDDDDDD mam większe ambicje niż ty na szparagach to po 1,a po 2 jakby nie rodzina to bym już tu dawno nie siedział w tym chlewie obsranym gównem. Ten kraj był i jest c---a warty

@korni007: No właśnie pierdzielisz trzy po trzy a dalej siedzisz więc nie pierdziel o ambicjach bo śmiech mnie ogarnia.
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: Po to się płaci podatki na nowoczesną, zawodową armię, żeby miała potencjał odstraszania i po to się płąci fachowcom z MSZ żeby pilnowali sojuszy i relacji w Europie, żeby wojny nie było a jeśli już to przy użyciu wojska zawodowego.
Przynajmniej w teorii bo Polacy wybrali pisowców, żeby dbali o ich bezpieczeństwo xd
  • Odpowiedz