Wpis z mikrobloga

@One_day_full: Ich jest 45 milionów, a realnie na granicach walczy 100-200 tys. Mało tego z 15% wspiera okupanta a kilka milionów jest u nas .Musiałbyś się mocno postarać, żeby z tego ukręcić 10% a co dopiero 60%.
  • Odpowiedz
@rakiwo: Może tak, może nie. Nie znam realiów tamtej wojny, ale chyba krajowi nie opłacałby się wysłać teraz wszystkich mężczyzn pod granicę. Te 15% wspierajacych rosję to też chyba z pewnych powodów, jakby Polska najeżdżała na litwę, to polacy tam mieszkający pewnie też stanęli by po naszej stronie. Miliony polaków pouciekało na zachód a wojny żadnej nie mamy.
  • Odpowiedz
myślę że większość urodzona po 1990 nie posiada i nie czuje tego. Za co mamy walczyć?

@Varumax: Ja co prawda jestem uodzony przed 1980 ale w pełni zgadzam się z tezą. Przed ruskimi bym raczej spierdzielał, ale Niemców czy Czechów bym raczej powitał jak wyzwolicieli
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: pamietam, jak raz bylam w Danii i przy niemal kazdym domu takim wiejskim byla wywieszona flaga. Alr nie tak natrętnie, reklamami, tylko ot flaga. Niby u nas te flagi są troche na pokaz, a tam czuc bylo taką dumą. Plus u nas raczej niewyobrazalne i niewykonalne nawet na 3.maja
  • Odpowiedz
nie dziwię się, bo kto normalny chce walczyć w wojenkach rozpętanych przez p0lityków, którzy standardowo stosując taktykę nasrać i uciec pakują pierwsi dupę w samolot i odlatują? I to jeszcze za Polskę? Proszę Cię...

@karollq: No. Wstrętny Beck, Piłsudski czy Mościcki wywołali wojnę z Hitlerem a on taki dobry chłopak był.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@czeskiNetoperek: żeby walczyć o swój kraj, to trzeba mieć o co. I o ziemie, dom, rodzinę. Polscy często żyją na kredytach, nic nie mają - w tym rodziny, w takim układzie prędzej przystąpią do przeciwnej armii mając tego wszystko już po dziurki w nosie
  • Odpowiedz
jakby Niemcy chcieli przejąć polskie ziemię to byłbym pierwszym chętnym do tego. Bo co bo Piłsudski, 2 wojna, Chopin, papież? XD c--j mnie obchodzi co było 50-70-100 lat temu, i że gazowali Żydów w polsce XD liczy się to co jest tu i teraz, a jest c-----o i będzie jeszcze gorzej. Walczyć? W imię czego? 500+ dla patoli i tych tepakow z rządu? XD s-----------m do jakiejś Chorwacji k---a albo Rumunii XD
  • Odpowiedz
No i dobrze. Za c---a bym nie walczył za kawałek ziemi. To, że komuś w rządzie chce się bić z kimś innym to jego sprawa, nie moja. Nie będę ginął za czyjeś idee czy sprawy.

@Purple: Was tu tak rozmnaża? Po co ktoś ma walczyć o twój dom? Wybuchnie wojna to go zająć i po kłopocie. Ty nie chcesz walczyć w obronie dobytku sąsiada to on nie będzie walczył o
  • Odpowiedz