Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@brakloginuf dlatego szukam sposoby żeby działy bez włączonego GPS. Aplikacja do Led czy aplikacja do klocków Lego nie działa bez włączonego GPS. PARANOJA
  • Odpowiedz
@neotps: no to Ci mowie ze sie nie da w zaden sensowny sposob, opcjonalnie tylko pozorowanie gps ale to tez noga wykrywac. To jak bramkarz, nie masz biletu, nie wchodzisz. Nie ma gps, aplikacja przerywa dzialanie.
  • Odpowiedz
@neotps: albo zfejkujesz lokalizację żeby nie podawać swojej - nie będę więcej wróżył bo nie podałeś o co chodzi

albo jakieś makro lub task który wyłączy gps tuż po uruchomieniu aplikacji
  • Odpowiedz
@Dibhala: bo przy probie uzycia gps aplikacja sie wysypie/bedzie dialog o wlaczenie gps/brak.wlaczenia = terminacja aplikacji. To sa proby oszukania przedszkolaka a nie aplikacji na androidzie. Wystarczy jedna instrukcja warunkowa do takiego sprawdzania. Nie ma gps? Wylacz. Wystarczy cyklicznie to sprawdzac i na pewno tak jest robione. Moze 10 lat temu na androidzie 2 by dzialalo ( ͡° ͜ʖ ͡°)ale nie dzis
  • Odpowiedz
@brakloginuf: jak wyżej wspomniałem, nie jestem wróżbitą Zbigniewiem
w aplikacjach (hmm... w zasadize to jednej) włączam gps żeby się odpaliła i wyłączam, działa dalej bo potrzebuje tej z------j opcji tylko po to by smartbanda odnaleźć
  • Odpowiedz
@Dibhala: a skad wiesz do czego go uzywa, skoro nie masz wgladu w kod zrodlowy? Do smartbanda potrzebny jest bt a nie gps ;)
Gps uzywany jest prawdopodbnie do geolokalizacji klientow aby producent wiedzial gdzie ma klientow. Czesta praktyka.
  • Odpowiedz
@Dibhala: no wlasnie nie wiem po co sie udzielasz mimo braku jakiejkolwiek wiedzy technicznej, autorowi to nie pomaga. Uprawnienia ma androidzie i zagadnienia z nimi zwiqzane sa dosc dobrze objasnione w dokumentacji.
  • Odpowiedz
@Dibhala: no ja jasno powiedzialem ze sie nie da, tylko Ty to kwestionujesz i probujesz "zhakowac" sposobami przedszkolaka. Rady na poziomie wlej wody do baku jak nie masz paliwa, moze silnik nie pozna.
  • Odpowiedz