@brakloginuf dlatego szukam sposoby żeby działy bez włączonego GPS. Aplikacja do Led czy aplikacja do klocków Lego nie działa bez włączonego GPS. PARANOJA
@neotps: no to Ci mowie ze sie nie da w zaden sensowny sposob, opcjonalnie tylko pozorowanie gps ale to tez noga wykrywac. To jak bramkarz, nie masz biletu, nie wchodzisz. Nie ma gps, aplikacja przerywa dzialanie.
@Dibhala: bo przy probie uzycia gps aplikacja sie wysypie/bedzie dialog o wlaczenie gps/brak.wlaczenia = terminacja aplikacji. To sa proby oszukania przedszkolaka a nie aplikacji na androidzie. Wystarczy jedna instrukcja warunkowa do takiego sprawdzania. Nie ma gps? Wylacz. Wystarczy cyklicznie to sprawdzac i na pewno tak jest robione. Moze 10 lat temu na androidzie 2 by dzialalo ( ͡°͜ʖ͡°)ale nie dzis
@brakloginuf: jak wyżej wspomniałem, nie jestem wróżbitą Zbigniewiem w aplikacjach (hmm... w zasadize to jednej) włączam gps żeby się odpaliła i wyłączam, działa dalej bo potrzebuje tej z------j opcji tylko po to by smartbanda odnaleźć
@Dibhala: a skad wiesz do czego go uzywa, skoro nie masz wgladu w kod zrodlowy? Do smartbanda potrzebny jest bt a nie gps ;) Gps uzywany jest prawdopodbnie do geolokalizacji klientow aby producent wiedzial gdzie ma klientow. Czesta praktyka.
@Dibhala: no wlasnie nie wiem po co sie udzielasz mimo braku jakiejkolwiek wiedzy technicznej, autorowi to nie pomaga. Uprawnienia ma androidzie i zagadnienia z nimi zwiqzane sa dosc dobrze objasnione w dokumentacji.
@Dibhala: no ja jasno powiedzialem ze sie nie da, tylko Ty to kwestionujesz i probujesz "zhakowac" sposobami przedszkolaka. Rady na poziomie wlej wody do baku jak nie masz paliwa, moze silnik nie pozna.
albo jakieś makro lub task który wyłączy gps tuż po uruchomieniu aplikacji
@Dibhala: nie da sie tak
tasker zdaje się może nagrywać interakcje i je odtwarzać
w aplikacjach (hmm... w zasadize to jednej) włączam gps żeby się odpaliła i wyłączam, działa dalej bo potrzebuje tej z------j opcji tylko po to by smartbanda odnaleźć
Gps uzywany jest prawdopodbnie do geolokalizacji klientow aby producent wiedzial gdzie ma klientow. Czesta praktyka.
bo nawet nie wiedziałem że uczestniczę w konkursie ( ͡° ͜ʖ ͡°)