Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Maszyna wirtualna z gościem #windows10 na hoście #linux - mam do dyspozycji 3GB RAM (dla maszyny, nie dla systemu) oraz i5 2nd gen na #laptop #dell

wizualne efekty wyłączone, system jak dla mnie może wyglądać jak Windows 2000.

czy da radę korzystać w miarę wygodnie z #microsoft #office365 (Głównie Excel)? Ja wiem jest jest opcja online i to działa, ale chce mieć w razie "W" możliwość korzystania z wersji offline.

No i lepiej #wmware Player czy #virtualbox do udawania kompa z W10?

Oba produkty MS legalne.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy da radę korzystać w miarę wygodnie z #microsoft #office365 (Głównie Excel)? Ja wiem jest jest opcja online i to działa, ale chce mieć w razie "W" możliwość korzystania z wersji offline.

No i lepiej #wmware Player czy #virtualbox do udawania kompa z W10?

@hiperchimera: w kvm, możesz wydzielić część grafiki intela (GVT-g) lub nvidii (ostatnio wyszło https://ithardware.pl/aktualnosci/prosty_mod_odblokowuje_wirtualizacje_na_gamingowych_kartach_nvidia_geforce-15696.html ) by mieć natywne
  • Odpowiedz
  • 0
@fervi: Windows 10 Professional

@Szaraban: @ruum: dzięki za pomoc

@Kryspin013: moje pytanie jak bardzo będzie to mulić ? :-) bo jeśli nie gorzej jak webowy Office, to przeżyje, na na laptopie nie korzystam tak często z MSO, bardziej boli brak natywnego wsparcia na Onedrive...

Tak czy owak, eksperyment dwumiesięczny pt. a może Windows 10 na lapku zamiast OpenSuse Leap uważam za zakończony :-)
  • Odpowiedz
moje pytanie jak bardzo będzie to mulić ? :-) bo jeśli nie gorzej jak webowy Office, to przeżyje, na na laptopie nie korzystam tak często z MSO, bardziej boli brak natywnego wsparcia na Onedrive...

@hiperchimera: To powtórzę, wydajność w vm'ce będzie taka jakbyś miał zainstalowanego windowsa na jakiejś fizycznej maszyniez natywnym GPU intela z 2generacje wstecz. To jest wirtualizacja sprzętowa a nie softwaerowa, będzie działać dużo dużo lepiej niż jakakolwiek
  • Odpowiedz
  • 0
@ruum: znam oba rozwiązania. Używałem. jeszcze konsoli do ręcznej synchronizacji lub monitorowania folderu. Ale dalej to proteza. Aplikacja choćby w Electronie by się przydała od MS.
  • Odpowiedz