Wpis z mikrobloga

@Nanuno: a gdzie tak było? Dasz link do nagrania?

Oczywiście w opisywanej przez Ciebie sytuacji policjanci prowadzili zgodnie z prawem swoje czynności i mogli z tego miejsca wyprosić ludzi, tak?
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@aarahon
Link: https://tvn24.pl/wroclaw/glogow-zatrzymanie-kobiety-podczas-zgromadzenia-nagranie-policji-5066153

Jak najbardziej mogli wyprosić stamtąd ludzi w celu zaprowadzenia porządku i rozgonienia nielegalnego zgromadzenia. Użycie ŚPB było również zasadne, a interwencja Policjanta była wręcz książkowa.
Rozumiem, że jak ktoś Cię wyzywa, narusza Twoja nietykalność i pluje Ci w twarz, to ty mówisz, że deszcz pada i przechodzisz koło tego obojętnie.
  • Odpowiedz
Jak najbardziej mogli wyprosić stamtąd ludzi w celu zaprowadzenia porządku i rozgonienia nielegalnego zgromadzenia.

@Nanuno: podstawa prawna do tego by uznać zgromadzenie spontaniczne za nielegalne?

Użycie ŚPB było również zasadne, a interwencja Policjanta była wręcz
  • Odpowiedz
@aarahon: Posłuchaj mnie ty dałnie bez szkoły, bo już naprawdę ręce mi opadają jak czytam twoje kocopoły.

Pierwszy link i mamy punkt:

§
  • Odpowiedz
Absolutnie nie, gdyż w obecnej chwili w Polsce jak i na całym świecie jest pandemia covid-19 i obowiązuje u nas zakaz zgromadzeń.

@Nanuno: który nie odwołuje praw i wolności obywatelskich.

Ty jesteś chyba policjantem co lubi dla zabawy popałować sobie pijaczka ściągniętego z pod sklepu albo swoją
  • Odpowiedz
który nie odwołuje praw i wolności obywatelskich.

Ale je ogranicza w znacznym stopniu.

Ty jesteś chyba policjantem co lubi dla zabawy popałować sobie pijaczka ściągniętego z pod sklepu albo swoją żonę.

Nie,
  • Odpowiedz
@Stay12: Kasuje, bo nie będę dyskutował z trollem, który nie ma nic mądrego do powiedzenia.

Wkleiłem kasztanie link do artykułu 46, który jest elementem ustawy:

Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi
Stan prawny aktualny na
  • Odpowiedz
Dopiero punkt 46a i 46b są rozporządzeniami, które muszą być zgodne z Konstytucją i są zgodne.

@Nanuno: każda ustawa musi być zgodna z konstytucją ty świadomy swoich praw i obowiązków obywatelu xD
  • Odpowiedz
@aarahon: Klikam w link, widzę słowo PLANdemia i już wiem, że osoba prowadząca profil ten kancelarii to ma ubytki na mózgu.

Dobra idź chłopie trollować gdzie indziej, bo jesteś dzbanem do kwadratu. Oby Policja nie cackała się z takimi betonami umysłowymi jak ty.
  • Odpowiedz
@Nanuno: równie dobrze mogę stwierdzić że osoba która nie umie wskazać momentów z nagrania w których Ci ludzie nie wykonują poleceń policjanta prowokując policjanta do popychania ich jest po prostu zomowskim aparatczykiem.

Po drugie stan wyjątkowy nie został wprowadzony by legalnie zakazać uczestnictwa w zgromadzeniach, koniec kropka.
  • Odpowiedz