Aktywne Wpisy

Variv +487
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

Neocaridina +83
W 2009 roku premier Donald Tusk zapowiedział, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 11 lat – w 2020 roku. Po 16 latach od tego momentu rząd premiera Tuska zapowiada, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 12 lat – w 2036 roku.
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
źródło: Jest-nowa-umowa-z-Amerykanami-w-sprawie-atomu.-Premier-Tusk-tlumaczy-co-zmieniono
Pobierz

źródło: comment_1618310856TyOGwoQHwcb3CY1eAWIKid.jpg
PobierzOczywiście w opisywanej przez Ciebie sytuacji policjanci prowadzili zgodnie z prawem swoje czynności i mogli z tego miejsca wyprosić ludzi, tak?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Link: https://tvn24.pl/wroclaw/glogow-zatrzymanie-kobiety-podczas-zgromadzenia-nagranie-policji-5066153
Jak najbardziej mogli wyprosić stamtąd ludzi w celu zaprowadzenia porządku i rozgonienia nielegalnego zgromadzenia. Użycie ŚPB było również zasadne, a interwencja Policjanta była wręcz książkowa.
Rozumiem, że jak ktoś Cię wyzywa, narusza Twoja nietykalność i pluje Ci w twarz, to ty mówisz, że deszcz pada i przechodzisz koło tego obojętnie.
@Nanuno: podstawa prawna do tego by uznać zgromadzenie spontaniczne za nielegalne?
Pierwszy link i mamy punkt:
Komentarz usunięty przez moderatora
Pierwszy link i mamy punkt:
@Nanuno: który nie odwołuje praw i wolności obywatelskich.
Ty jesteś chyba policjantem co lubi dla zabawy popałować sobie pijaczka ściągniętego z pod sklepu albo swoją
Ale je ogranicza w znacznym stopniu.
Nie,
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Wkleiłem kasztanie link do artykułu 46, który jest elementem ustawy:
Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi
Stan prawny aktualny na
Po drugie wyjaśnienie stanu prawnego masz tutaj:
https://www.facebook.com/lega.artis/posts/1194180334374693
Po trzecie widać jak policjanci prowadzą przed sobą ludzi i ich popychają co z prawem jest niezgodne. Spotkali się ze sprzeciwem obywateli
@Nanuno: każda ustawa musi być zgodna z konstytucją ty świadomy swoich praw i obowiązków obywatelu xD
Dobra idź chłopie trollować gdzie indziej, bo jesteś dzbanem do kwadratu. Oby Policja nie cackała się z takimi betonami umysłowymi jak ty.
Po drugie stan wyjątkowy nie został wprowadzony by legalnie zakazać uczestnictwa w zgromadzeniach, koniec kropka.