Aktywne Wpisy
bluzgajacy +380
#p0lka Zauważyliście, że jak się jedzie samochodem to w korku jak chcesz wyjechać z ulicy podporządkowanej to nigdy kobieta cię nie wpuści? Z okularami przeciwsłonecznymi na nosie i podniesioną głową udają, że cię nie widzą, mają na ciebie totalnie #!$%@?. Wpuści cię dopiero jakiś facet
yosemitesam +184
Mam dość tego #!$%@? dojmującego uczucia samotności, które towarzyszy mi przez większość życia. Mam dość poczucia bezradności i tego, że nic nie zależy ode mnie. Mam dość tego, że nigdy nie mogę być szczęśliwa dłużej niż na dzień lub dwa a ostatnio chwile szczęścia i spokoju ducha liczę już tylko w minutach. Mam dość ciągłego posiadania w sobie gigantycznej potrzeby bycia kochaną i przytulaną 24h na dobę. Mam już dość bycia osobą wysoko wrażliwą a nawet przewrażliwioną na wszystko. Mam dość reagowania 1000x razy gorzej na każdą niemiłą sytuację w życiu niż normalni ludzie. Mam dość przywiązywania się do ludzi, dla których finalnie nie jestem ważna. Mam dość tego, że nawet w najlepszych okolicznościach życia do 100% szczęścia będzie mi brakowało przytulenia ukochanej osoby. Mam dość mniejszych i większych rozczarowań w moim życiu. Mam dość tego, że zawodzę innych i samą siebie. Mam dość tego jaka jestem. Tak nie da się żyć. Tak bardzo nie chcę czuć tyle ile czuję.
Jak wyprać się na stałe z uczuć? Jak nie potrzebować do szczęścia miłości i bliskości drugiej osoby? Jak być w końcu normalnym człowiekiem?
#zalesie #gownowpis #przegryw #smutek #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #psychologia
@dystttopia: I to jest niezbędny element innych typów terapii, np. poznawczo-behawioralnej?
Wypieranie z uczuć i szeroko pojmowane #!$%@? przed samym sobą raczej nic nie da - przerabiałem to i jedynie do czego mnie to doprowadziło to do pogorszenia sprawy, a na końcu i tak musiałem wejrzeć głęboko w siebie.
Trzymaj
@pregunta: problem w tym że masz dość uczuć i chcesz przestać je odczuwać. Życie polega na ich odczuwaniu. Zacznie być łatwiej jak zamiast chcieć ich unikać je zaakceptujesz i pozwolisz sobie sama je porządnie przeżyć. Ryczeć nawet miesiąc cały czas bez przerwy, ale akceptując swoje położenie.
I tak wiem ze łatwo powiedzieć, pare lat terapii za mną.
@tbhilt: Mają na pokaz, dla atencji, bo to popularne jest teraz być "smutną, samotną laską z depresją", co oczywiście nie przeszkadza im mieć spore grono znajomych i partnera. Poza tym właśnie, simpów i spermiarzy, a nie przystojnych chadów. Ona nie będzie "samotna" dopiero wtedy jak
Brak Ci kasy? Zaraz spermiarz przeleje. Chcesz wyjść na dwór? Zaraz spermiarz się pojawi i zasponsoruje spotkanie. Chcesz popisać? Zaraz spermiarz odpisze w 10s po otrzymaniu wiadomości. Szukasz chłopaka? Do wyboru, do koloru xDDD Ja po prostu nie jestem w
@tbhilt: Nie umiem tego wyjaśnić, nie umiem wejść w postać młodej kobiety żyjącej w Polsce. Tak samo jak one nie potrafią zrozumieć średnich i brzydkich mężczyzn, których na co dzień nawet nie zauważają.