Wpis z mikrobloga

Zmieniam pracę, w sumie to już zmieniłem (pijcie ze mną kompot), ale przeraziła mnie jedna rzecz - na pracuj.pl jak składasz ofertę to dostajesz statystki. 92% ludzi zaznaczyło że chce zarabiać mniej niż ja bym chciał. Ludzie #!$%@?, trochę szacunku do siebie. Praca w Warszawie, no nie ma szans żeby godnie miesiąc przeżyć za takie pieniądze... Żeby było jaśniej - 92% ludzi zadeklarowało że chce zarabiać mniej niż 4k netto miesięcznie. W Warszawie. #!$%@? i jak ma być dobrze?
#praca #it #przemyslenia
  • 6
@cacum3 doskonale wiem ile mogę wyciągnąć za to co robię, zaznaczyłem że chce od 5-7k netto. Dostałem 8k z hakiem. Ale bardzo mnie to boli że się ludzie tak nie szanują ( ͡° ʖ̯ ͡°)
mnie to boli że się ludzie tak nie szanują

@Credek: Pracodawcy, zwłaszcza administracja publiczna nie ceni z kolei fachowców. Porypane.
Życzę, żebyś niebawem dostał podwyżkę!
@cacum3 dziękuję, ogarnę jak wygląda temat w firmie i ewentualnie będzie można krzyczeć o większe pieniądze.
@GienekZFabrykiOkienek no nie widziałem, pani Hr'owa powiedziała mi tylko na pierwszej rozmowie że moje CV wyróżniało się bardziej niż inne. Robione na canvie po angielsku, z linkami do githuba.
@Credek: Nawet na naprawdę specjalistyczne stanowiska wpadają CV których nie rozważałbyś nawet do helpdesku, 70% odpada od razu. Potem gadasz z ludkami i koleś po informatyce na polibudzie nie wie co to rest api, koleś 20 lat aadministrujący AD nie wie co to PDC. W mojej robocie przy rekrutacji jak na 60 kandydatów będzie jeden do rozważenia to jest super ¯\_(ツ)_/¯