Aktywne Wpisy
dzieju41 +5
O cie hui zabukowałem wczasy na Cyprze, będę wynajmował samochód a tam ruch lewostronny. Nigdy tak nie jeździłem. Jakieś porady dla kierowcy.
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
cffelson +39
Jak sobie poradzić z przegrywem wieku średniego? Mam 27 lat i odkąd skończyłem studia to wpadłem w mega marazm. Okej zawsze miałem problem z wzięciem się za siebie i całe życie przejechałem na minimum wysiłku ale przynajmniej okres edukacji zmuszał do socjalizacji i byli znajomi, wyjścia, jakaś motywacja. Nie chodzi mi tylko o brak znajomych i w sumie partnerki też (z tym zawsze był problem) ale o jakiś cel w życiu, zmiana, rozwoju. Stabilna praca w korpo za średnią i wpadłem w przeciętność. W sumie poszedłem schematem: najpierw studia, potem praca i jestem przeciętny. To taka szczególna forma przegrywu. Najgorzej to właśnie być przeciętnym bo nie masz powodu żeby się poddać ale też nie robisz nic ponad minimum a wszystkie wizje, plany, marzenia zostają w twojej głowie. Nie pracuje u janusza ale z drugiej strony kokosów też nie zarabiam. Mam możliwość pracy zdalnej ale i tak siedze całymi dniami w domu i marnuje czas. Nie jestem niski ale też nie wysoki. Nie jestem brzydki ale też nie jakoś przystojny. Chciałbym zmienić branżę, robić coś kreatywnego, lukratywnego, coś co mogłoby realnie wpłynąć jakoś na świat ale takie wizje tylko na chwilę budzą we mnie motywacje ale potem przygasają i wracam do marazmu. Niby mam dostęp do szkoleń online itp. i w sumie dzięki temu mogę się przebranżowić na co tylko chce ale.. minęły już 2 lata jak sobie tak rozmyślam. To samo z oglądaniem ulubionych youtuberów z podróży, Polaków na emigracji, itp. Myślę, że też chciałbym takie rzeczy robić ale wszystko co robię to siedzenie przed kompem i taka wizualizacja bez praktyki.
#przegryw #depresja #przemyslenia #gorzkiezale #tfwnogf #rozwojosobisty #motywacja #prokrastynacja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #607044adf5537c000a48841b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: Czas uderzyć pięścią w stół
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: 33 lata here. Stary, musisz przede wszystkim zaakceptować, że znakomita większość z nas niczego w życiu wielkiego nie osiągnie. Będziemy "zwykłymi ludźmi" (NPC ( ͡° ͜ʖ ͡°)) a nie protagonistami filmów przygodowych. Najlepiej poszukaj
@sberatel: nijaki czyli przeciętny
@plantpower: współczuje
@TypowyZakolak: no właśnie mogę tego zaakceptować
@Elster: czy to baśnie w stylu "no mam koleżanke, która by ci się spodobała i jest wolna ale wiesz może jednak nie.."
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: rozumiem że tam miało być "nie". Generalnie im szybciej odrzucisz wiarę w to że jesteś predestynowany do rzeczy wielkich, tym łatwiej Ci będzie się pogodzić z rzeczywistością.
@kiedys_wygram: @AnonimoweMirkoWyznania: Mam tak samo, ale przywykłem do takiego trybu życia i jestem zadowolony. Jest spokojnie, stabilnie i bezpiecznie. Wszelkie zmiany mogą to poprawić, ale istnieje ryzyko, że mogą pogo też pogorszyć sytuację.