Aktywne Wpisy

Salido +933
Minął 1. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
3 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
3 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
0 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 3 wypadkach zginęły w sumie 3 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 1. dniu wakacji wyglądały
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
3 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
3 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
0 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 3 wypadkach zginęły w sumie 3 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 1. dniu wakacji wyglądały
źródło: 1-411243-12
Pobierz
Vezz +590
#mecz
Najwieksza beka i tak z fanow siatkowki, ktorzy nagle wyrośli jak grzyby po deszczu. Sluchajcie, ludzie maja #!$%@? w ten wasz sport. Nawet jakby Polska wygrywała każde mistrzostwa swiata to i tak kazdy bedzie miec ten sport w dupie. Podbeskidzie Vs GKS Tychy w 1 lidze budzi wiecej emocji niz jakikolwiek final tego waszego smiesznego sportu.
Poza tym nawet wiekszosc z was nie jest fanami siatkowki, tylko odpala wiekszy turniej gdzie
Najwieksza beka i tak z fanow siatkowki, ktorzy nagle wyrośli jak grzyby po deszczu. Sluchajcie, ludzie maja #!$%@? w ten wasz sport. Nawet jakby Polska wygrywała każde mistrzostwa swiata to i tak kazdy bedzie miec ten sport w dupie. Podbeskidzie Vs GKS Tychy w 1 lidze budzi wiecej emocji niz jakikolwiek final tego waszego smiesznego sportu.
Poza tym nawet wiekszosc z was nie jest fanami siatkowki, tylko odpala wiekszy turniej gdzie

https://myanimelist.net/anime/38740/Bai_She__Yuan_Qi
White Snake
Huh? A co to? Chiński Disney?
Na początku musimy ustalić jedno. Film jest #!$%@? #!$%@?śliczny. Sceny akcji bardzo ładne i niezwykle dynamiczne, ale troszkę tandetno-efekciarskie, zamiłowanie do kiczowatości błyszczy tutaj niczym gwiazda polarna na bezchmurnym niebie. Dodatkowo kadrowanie i praca kamery sprawia wrażenie jakby reżyser cierpiał na padaczkę i za wszelką cenę chciał podzielić się swoim schorzeniem z widzami. Mnóstwo scen ma tempo dosłownie fast forward. Może Chińczycy mają genetycznie uwarunkowane szybsze gałki oczne i dla nich jest ok, ja miejscami nie nadążałem za rozmazanymi plamami latającymi po ekranie.
Fabuła niestety też ma padaczkę, wszystko chaotycznie obsrane od lewej do prawej. Ale tego akurat się spodziewałem. Jeżeli czegoś u chinoli można być pewnym, to to, że w tym aspekcie polegną na całej linii. Znaczy ogólnie to może i nie jest tak źle, ale jakby to powiedzieć... jest przesiąknięta tym typem narracji charakterystycznym dla nich, której ja po prostu nie doceniam.
Niestety, pomimo mojej wypracowanej pieczołowicie poprzez obcowanie z podłej jakości chińskim szrotem niechęci, nie jestem w stanie znaleźć innych wad. Świetny design postaci, przepiękne tła, dobre tempo i baaaaaaaaardzo wysoka jakość produkcji. Niezły tytuł na benchmark, żeby sprawdzić obecny stan swojej tolerancji na takie tytuły.