Wpis z mikrobloga

#control #pcmasterace #xbox
Fenomenalna gra, z rewelacyjnym klimatem; oprawą audio/video i mechaniką rozgrywki. Żałuję że pierwszy raz Control przeszedłem na paździerzu xone z długimi czasami wczytywań i spadkami klateki. Mysz i klawiatura oraz 60kl/s to jest to, zupełnie inne doznanie tej samej produkcji. Niestety rtx2060 115w nie jest wstanie osiągnąć stabilnych 60kl/s z wszystkimi efektami rt, mimo dlss są spadki do 45kl/s. Dla mnie okazało się że wizualnie ważniejsze od odbić rt są cienie rt, tak samo było w metro exodus po włączeniu oświetlenia rt scena jest znacznie bardziej naturalna.
Skończę Control to wezmę się za Prey bo również był niegrywalny na xboxie, w zasadzie każdy shooter na padzie to jakaś pomyłka, grać się da ale ile się traci z frajdy ten tylko się dowie kto się przesiadł na mysz.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hieronimgieroslawski: U mnie jest właśnie odwrotnie, całe życie PC a odkąd kupiłem series x to wszystko ogrywam na nim. Jedyne w co gram na xboxie K+M to multiplayer COD Cold War, ale zombiaki czy kampanie normalnie na padzie. W controla jeszcze nie grałem więc się nie wypowiem, ale ostatnio przeszedłem Preya i grało się bardzo fajnie (fps boost + bardzo szybkie ładowanie przez ssd). W sumie na PC gram jedynie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hieronimgieroslawski: Kiedyś byłem pcmr, do czasu jak kupiłem konsolę(xbox one). Teraz posiadam xbox series x i nigdy nie wrócę do pc, nie ma opcji. Konsola jest cholernie wygodna, na padzie mi się gra lepiej niż na klawiaturze i myszce. Kupuję grę i działa, nie ma innej opcji. A na pc wieczne problemy.
  • Odpowiedz