Wpis z mikrobloga

Jako że sam idę w przyszłym tygodniu na operację, czytam sobie różne tagi. Pod jednym z nich, a dokładnie #nowotwory znalazłem użytkownika @kochamtoronto który leżąc ponad rok w szpitalu zmarł w wieku 15 lat (dzisiaj miałby 18).Wpisy rozwaliły mnie totalnie, długo czekał na operację i w końcu jak nadszedł ten dzień okazało się, że rak zjadł już wszytkie organy, a serduszko jest za słabe na narkozę.
Jak to jest, że on leży pod stałą obserwacją ponad rok czekając na operację i w końcu okazuje się, że na nią za późno. Nie można było jej zrobić wcześniej? Może ktoś jest w temacie i mógłby mi to wyjaśnić jak to działa?
#nowotwory #rak #szpital
Pobierz Odludek_Odludny - Jako że sam idę w przyszłym tygodniu na operację, czytam sobie różn...
źródło: comment_1617940355tgBLfgHQnvmvEnSMfN4PI3.jpg
  • 148
@elosk_xo: ochłoń miras
1. Nie nazwałem cię łapówkarzem, nie znam cię
2. Nie mam nic przeciwko lekarzom, uczyliscie się na trudnych studiach to zarabiajcie
3. Obraziłem w tym wpisie jedynie wymyślonego boga i NFZ, który jest beznadziejną, upadlającą ludzi instytucją
@elosk_xo: Spokojnie Mireczku. Wczytaj się dokładnie. Ironizowałem, ze służba zdrowia i tak by nic nie pomogła bo przecież modlitwa najważniejsza. Ja osobiście, choć na codzień korzystam z prywatnej opieki, tak jak przychodziło co do czego z rodzina, to jakoś zawsze byłem zadowolony, choć tez pewnie dlatego ze spodziewałem się dramatu, a było całkiem OK.
@elosk_xo ale tu się czepiasz tego co ja napisałem dzbanie xD ja nie mówię że nie dostał leczenia

W którym momencie coś takiego napisałem?

Widzisz jako z ciebie dzban? Masz postawioną tezę i starasz się ją udowodnić

Mówię, że w tym kraju opieka nad chorymi jest bo jest a prywatnie dostanie się najlepsze leczenie od ręki

Czytaj że zrozumieniem

To taka umiejętność którą zwykle się nabywa w szkole podstawowej
@Odludek_Odludny: to akurat zależy, bo w moim przypadku leczenie zacząłem w tydzień po diagnozie; ale miałem zwężenie tchawicy o 90%, więc to pewnie dlatego.
Dużo zależy od tego na jakiego lekarza trafisz, ja miałem szczęście być pod opieką takiego, który skontaktował się ze swoim znajomym Profesorem z kliniki uniwersyteckiej i uzgodnił natychmiastowe przyjęcie, mimo tego że normalnie pacjenci czekają na termin pół roku.
Cały czas na ZUSie, rozumiem, że szukasz dziury w całym bo wysokość tej renty jest tak absurdalna że nawet ja na początku wziąłem to za żart - ale niestety to jest rzeczywistość państwa kartonowego obsranego. Mieszkałaby sama to nawet na czynsz by jej nie starczyło ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@NjeMjetek: Tak jak piszesz. Szukam dzióry w całym bo nie mogę w to uwierzyć że po 35latach pracy
Mała porada - wybierajcie dalej rządy po tym czy ktoś jest za bądź przeciw lgbt, albo oferuje więcej na bombelki, zamiast cichych i racjonalnych reformatorów którzy chociażby o zapaści w ochronie zdrowia mówią od lat.

@pokustnik: kogo masz na myśli pisząc o cichych i racjonalnych reformatorach?