Wpis z mikrobloga

był tu taki wykopek, który przy spadku cdr z 400 do 250 mowił ze i tak jest zarobiony bo trzyma od 160 PLN (jakos tyle?) i ze tylko diamond hands. Jest tez Albert Longterm i jego portfel dywidendowy https://longterm.pl/portfel-akcji/ z Orlen za 84, pzu 35pln itp może zaraz wyjdzie na tym na zero :) Wciąz są naiwniacy z podejsciem "hej kupie orlen i sprzedam dopiero za dwa lata". Tak, i na pewno za dokładnie dwa lata akurat bedzie to orlenowe ATH i ty akurat wowczas sprzedasz :) Brak reakcji na zmiane sytuacji, wyparcie, plonne nadzieje. Zapamiętaj wykopku młody, na gpw warto być tylko raz na kilka lat, wchodzic tylko po zwałach, i ewakuować sie gdy cos zaczyna sie psuć. Inaczej to szkoda na to wszystko nerwów.
#cdr
#gielda
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sabarolus: chodzi mi o takie podejście z brakiem reakcji na zmiany, to nie działa. Albert cały dywidendowy portfel ma teraz na -12%. Ja sprzedałem wszystkie akcje w listopadzie 2019 po tym jak bujało sie boczniakiem, odkupiłem w marcu, sprxedałem w lipcu i miałem rok na 160%. Ale kto co lubi, można siedzieć na rynku ciągle i sie bujać na wysokich poziomach z duszą na ramieniu :)
  • Odpowiedz
@kot__morderca: z tym sie w pelni zgadzam, na gpw sie bardziej spekuluje niz inwestuje, jest raptem kilka spółek gdzie wystarczyloby zeby zajrzal na maklera raz w tygodniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) wszystko pozostale trzeba sledzic na biezaco i reagowac
  • Odpowiedz
@kot__morderca: jak ktos kupuje Polska Press i obsadza pol firmy kolesiami i rodzina, to chyba bym nie wrozyl im sukcesu. PGNiG chociaz chce sobie kupic sukces w Norwegii, chociaz tam tez orlow nie wyslali, poza prezesem i jeszcze jednym bolkiem. Ogolnie, to w zadna z tych firm bym nie inwestowal. Schlumberger i Halliburton to dobre banchmarki przemyslu naftowego ostatnio i w nie wszedlem.
  • Odpowiedz