Wpis z mikrobloga

@Chuseok: popadanie w depresję na pewno nie pomoże się ogarnąć. Poza tym grubi ludzie też muszą się ubierać, czemu te ciuchy nie mogą być ładne?
Ja jestem akurat po tej drugiej stronie, wiecznie za chuda, ale ostatnio (chyba po prostu z wiekiem mi to przyszło) stwierdziłam, że wcale taka paskudna nie jestem, jest we mnie kilka rzeczy, które mi się podobają. I od tej pory jakoś łatwiej mi dbać o
  • Odpowiedz
Dołowanie się przed lustrem nie motywuje do działania.

@srebrna_sylfa: Tu nie chodzi o to, żeby się "dołować" tylko zauważyć, że się ma problem. Zaklinanie rzeczywistości i powtarzanie sobie przed tym lustrem "piękny/a jestem" też do niczego dobrego nie prowadzi. I sorry, ale pomijając skrajne przypadki typu anoreksja to bycie trochę "za chudym" to nie jest ten poziom problemu jaki ma pani z obrazka Ulando.
  • Odpowiedz
@Chuseok: to może nawet nie to, ale epatowanie tak skrajnie niezdrową nadwagą, to nic dobrego. Chociaż szczerze mówiąc, niech sobie nawet kobietę z wąsami pokazują, skoro im z tym tak wesoło, do czasu, kiedy mają dobre ceny. A mają.
  • Odpowiedz
Myśle że reklama jest tylko po to aby zareklamować swój produkt, maja ciuchy dla grubych osób więc to pokazują. A to uwierz w siebie itd. to jest tylko marketingowe hasło jakich jest pełno w reklamach skierowanych do kobiet.

@Jebecca: No chyba nie bardzo, bo jest cały ruch feministek, które próbują udowodnić, że otyłość to nie choroba, tylko każde ciało jest piękne i nalezy siebie akcpetować. To jest duża różnica- były
djtartini1 - > Myśle że reklama jest tylko po to aby zareklamować swój produkt, maja ...

źródło: comment_16166956076jOEZbgpHZvXAqBXDPXbpr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Chuseok: dlaczego nie pokazują ludzi z chorobami skóry albo jakimiś deformacjami, który nie da się pozbyć? Dlaczego prawie zawsze to są spasione świnie, które wyglądają tak z własnego wyboru?
  • Odpowiedz