Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Te unicorny z planu treningowego build me up na #zwift sa tak p----------e, ze glowa boli. Nie wiem czemu ma sluzyc pedalowanie z kadencja 65 przez minute, gdzie nastepnie wskakujesz na 110 i lecisz 2 minuty. Nie mowiac o tym, ze robisz zwykle 6 powtorzen xd. Fuckin rollercoaster
#takaprawda #szosa
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja na build me up zbudowałem się z 184 W na 253 W w ciągu bodajże 12 tygodni

@89neo: Zgaduję, że to był twój pierwszy plan treningowy jaki kiedykolwiek robiłeś lub po dłuższym czasie. Pawda? :)

build me
  • Odpowiedz
@kobrys13: prawda ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale osobiście jestem zadowolony, ze stwierdzeniem NAJLEPSZY to ten NAJLEPIEJ dobrany nie sposób się nie zgodzić ;)
  • Odpowiedz
  • 6
@89neo: czegoś byś nie ćwiczył, to początkowe przyrosty są największe. Uwielbiałem te szybkie sekwencje 30s x watów 110rpm, cooldown 75-90rp 30s i powrót na 100+ Człowiek nawet nie zdarzył zareagować
  • Odpowiedz
a jak zejdzie z trenażera to dopiero czuje że dostał dobry w------l :).

@uysy: tak, taki w------l jaki czujesz po treningu to idealne potwierdzenie reguły że najważniejsze to trenować ciężko, a nie mądrze :)
  • Odpowiedz
@uysy: żeby one ssały to chociaż jakąś przyjemność sexualna jako profit by była, a tu nawet tego oprócz permanentnego zmęczenia.
Co niektórzy bardziej początkujący mogą za to poznać czym jest przetrenowanie.
  • Odpowiedz
@kobrys13: Zgadzam się. Zwift został tak wypromowany że masakra, no i cała Social otoczka. MIMO wszystko, fajnie że ludzie jeżdżą i się ruszają. Ale tak jak wspomniałeś, mogą się zrazić.
  • Odpowiedz
@uysy: zwift przecież nie istnieje od wczoraj, a ja odkąd mam dzieci to zdarza mi się nawet latem nocą pokręcić czasem żeby przywrócić mózg do równowagi.

W sumie rocznie (12miesowcy) na zwift zdarzyło mi się wykręcić 5kkm z czego większość w jakimś tam z2 bez szaleństw i nigdy nie robiąc więcej jak 2h na raz.

Na ZTPL.cc jest masa szaleńców co znacznie, znacznie więcej potrafią od października do mają wykręcić
  • Odpowiedz
  • 0
@FatalSystemERROR: u mnie 3. Tez sie zmuszam powoli, ale chce w ogole sprawdzic czy takie trenowanie ma sens. Dzisiaj ramp test zrobilem i skoczylo mi o 12W, wiec moze cos to daje do pewnego momentu (246W obecnie)
  • Odpowiedz
  • 0
@FatalSystemERROR: spokojnie. FTP urosnie ;). Ja mam 230W przy 83kg i 172cm. Walcze non stop z waga i jak dotad do przodu (w marcu zeszlego roku wazylem 97kg)
  • Odpowiedz