Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2295
Jakieś pare lat temu był na mirko wpis z pytaniem mniej więcej takim wydźwięku (nie pamiętam dokładnie):

Czy zgodziłbyś się aby Polska została przyłączona w całości do Niemiec w zamian za podniesienie standardu życia i gospodarki do takiego poziomu jaki jest w Niemczech.

Udzieliłem się wtedy jako obrońca narodu Polskiego, że przecież historia, tradycja itp.
Chciałbym z tego miejsca przeprosić moich rozmówców i przyznać im rację. Nie wiem czy to zobaczą i będą pamiętać ale dziś sam bym się pod tym podpisał.

Obrzydza mnie, że przyszło mi #!$%@?ć w tym kraju bez perspektyw. Z każdym kolejnym dniem mój zenadometr #!$%@? poza skale słysząc i widząc co się tu oddupca. W dodatku jestem chyba najbardziej #!$%@? pokoleniem (28l + kredyt na 30lat). ()

#oswiadczenie #polska #niemcy
  • 107
  • Odpowiedz
  • 0
@daamianno:

Czy zgodziłbyś się aby Polska została

przyłączona w całości do Niemiec w zamian

za podniesienie standardu życia i gospodarki

do takiego poziomu jaki jest
  • Odpowiedz
  • 0
@daamianno Widocznie jesteś głąbem bez wykształcenia i żadnych przydatnych umiejętności skoro nie widzisz żadnych perspektyw.
Wykopki mają to do siebie, że potrafią się tylko użalać nad sobą jak to jest im źle w życiu, a po prawdzie każdy normalny człowiek, który coś w życiu osiągnął i nie był patusem ma fajne życie w Polsce i nie biadoli dzień w dzień jak to jest mu ciężko.
  • Odpowiedz
@daamianno: No dobrze, ale tak szczerze i bez oburzania się - robisz coś, żeby było lepiej?

Chodzi mi o to, że wielu z nas narzeka, że jest źle. Ale jak dopytasz o konkrety to się okazuje, że WSZYSTKO jest nie tak, jedynie JA jestem w porządku. Głupi politycy, głupi urzędnicy, głupi wyborcy, głupi przedsiębiorcy. Jedynie "ja" jestem mądry.
  • Odpowiedz
@daamianno: Też mam 28 (93 here) i po tym, co przeczytałam dzisiaj na temat monitorowania zagrożonych ciąż, to nie wiem, czy się zdecyduję kiedykolwiek na dziecko w tym kraju trzeciego świata w środku Europy
  • Odpowiedz
  • 0
@kwiatekelo: i czym ta Ukraina różni się od polski xd chyba tylko tym że ma krótsza granice z Federacja Rosyjska i brak roszczeń terytorialnych z ich strony.
  • Odpowiedz
@daamianno: w zasadzie jakby każda rodzina przeniosła się do starego Niemca,żeby go podcirac, karmić,naprawiać dach i zabawiać a potem by umarł to zpolonizowalibysmy Niemcy
  • Odpowiedz
@daamianno: Takiego dramatu, jaki teraz się rozgrywa w Polsce (a będzie coraz gorzej), to nasi rodzice nie pamiętają. Już prędzej babcia (która zmarła kilka lat temu) rocznik 23, która przeżyła i pracę u Niemców, i najazd Rosjan. Całą wojnę zapier*dalała dla jednych, i drugich, bez rodziców, bez rodzeństwa, bez młodości
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Jako homoseksualista bardziej obawiasz się pisiora z Podkarpacia niż araba? Wiesz, że w niektórych krajach arabskich obowiązuje kara śmierci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Obrzydza mnie, że przyszło mi #!$%@?ć w tym kraju bez perspektyw.

@daamianno: To nie #!$%@?, tylko pracuj. I nie cięzko, a mądrze.

Z każdym kolejnym dniem mój zenadometr #!$%@? poza skale słysząc i widząc co się tu
  • Odpowiedz
  • 0
@PiccoloGrande: absolutnie się nie oburzam. Krytyke przyjmuję i odpowiadam.

Bardzo chętnie bym "coś" zrobił. Do polityki się niestety z charakteru nie nadaję. Jestem mało medialny i z twarzą radiową.

Wyrażam swoje zdanie głośno - takie moje prawo. Niektórzy mówią że typowy polaczek narzeka i #!$%@? i nic z tym nie robi. To odpowiedzie mi proszę co mogę zrobić? Konkretnie. Protestować na ulicy? Spiskować? Czy co? Przez wyrażenie swojej opinii już
  • Odpowiedz