Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2295
Jakieś pare lat temu był na mirko wpis z pytaniem mniej więcej takim wydźwięku (nie pamiętam dokładnie):

Czy zgodziłbyś się aby Polska została przyłączona w całości do Niemiec w zamian za podniesienie standardu życia i gospodarki do takiego poziomu jaki jest w Niemczech.

Udzieliłem się wtedy jako obrońca narodu Polskiego, że przecież historia, tradycja itp.
Chciałbym z tego miejsca przeprosić moich rozmówców i przyznać im rację. Nie wiem czy to zobaczą i będą pamiętać ale dziś sam bym się pod tym podpisał.

Obrzydza mnie, że przyszło mi z---------ć w tym kraju bez perspektyw. Z każdym kolejnym dniem mój zenadometr w--------a poza skale słysząc i widząc co się tu oddupca. W dodatku jestem chyba najbardziej j-----m pokoleniem (28l + kredyt na 30lat). ()

#oswiadczenie #polska #niemcy
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@krwawytornister o w końcu dobry komentarz. Z większością się mogę zgodzić oprócz jednego:

W dodatku jestem chyba najbardziej j-----m pokoleniem (28l + kredyt na 30lat). ()

@daamianno: Tak masz bardziej przesrane niż pokolenie boomerów urodzonych w latach 50-70 muszących z---------ć w czasie komuny i raczkującego
  • Odpowiedz
  • 0
Wam to nie dogodzi. Poprzednio miałem odmienna opinie i zostałem zjechany. Teraz jest tak samo¯\_(ツ)_/¯ tylko po co się napinać i wyzywać( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Obrzydza mnie, że przyszło mi z---------ć w tym kraju bez perspektyw.

@daamianno: A teraz pomyśl, że w globalnym ujęciu wcale nie miałeś tak źle rodząc się w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

O k---a, jestem jak mój stary mówiący: inni mają gorzej xD
  • Odpowiedz
@daamianno: a nie lepiej mieć więcej krajów zamiast tworzyć jedno supermocarstwo? Ma się wtedy wybór. Nie podoba się w jednym kraju, ma się szansę przenieść do kolejnego. I nikt nie powiedział że Niemcy sobie nie wyhodują wkrótce takiego drugiego PiS. Już mieli w historii takie jedno NSDAP co prawie r-------o pół świata xD
  • Odpowiedz
@norbert108: Te debilne niemcy tez wprowadzily taki automat na plastikowe czy szklane butelki jak i puszki co bys sobie fajnie kaucje odebrał, dzieki czemu nie walaja sie smieci tak bardzo tylko sa zbierane przez polskich bezdomnych i oddawane do tychze automatow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To taki maly przyklad.
  • Odpowiedz
Jakieś pare lat temu

jestem chyba najbardziej j-----m pokoleniem (28l + kredyt na 30lat)

@daamianno: z tego się wyrasta jak z Korwinizmu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Człowiek mądrzeje z czasem, dobrze że potrafisz się do tego przyznać.
  • Odpowiedz