Wpis z mikrobloga

a jak to jest, że na Hiva nie zrobili szczepionki od 50 lat czy inne śmiertelne wirusy a na tego śmiertelnego wirusa który również wnika do naszego DNA?? Tak szybko zrobili szczepionkę? Jakie to zdumiewające jak oni szybko zrobili to dla naszego dobra

@Fushnikov: HIV to inna para kaloszy. A na tego wirusa wcale tak szybko szczepionki nie zrobili, bo to kontynuacja trwających kilkanaście lat prac nad szczepionkami na SARS-1
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Maruczak: ale ja nie rozumiem, ty się dziwisz że ludzie mają dość xd Nikt nie mówi, że wirusa nie ma, wirus jest, wirus jest groźny ale chronimy nie tych co trzeba. To jak ma to tak działać to niech nie działa w ogóle.
  • Odpowiedz
  • 2
@Maruczak Jak na jej miejsce przyjedzie afrykański szaman to będzie korzystna wymiana. Wiedza medyczna i kwalifikacje na zbliżonym poziomie ale pod względem etycznym szaman 100x lepszy od przeciętnego polskiego lekarza.
  • Odpowiedz
@wojna Ale naprawdę uważasz, że skoro sytuacja w Texasie po drugiej stronie świata, z innym klimatem, polityką, szczepieniami i ludźmi jest dobra bez lockdownu to my też powinniśmy go znieść??
  • Odpowiedz
@Maruczak: Wiesz, rzuciłem w zeszłym tygodniu okiem na bodaj Fakty na TVN (możliwe, że polsat news ale na 99% tvn) i tam mówili o sytuacji epidemicznej we Włoszech, że Włosi ze względu na temperament i spotkania z rodziną mają intensywne, ale krótkie fale epidemii, a w Polsce bardziej się stosujemy i to wydłuża te fale zaś w konsekwencji zakażeń jest podobna ilość. Nie wiem jaka była teza ogólna wydaje mi
  • Odpowiedz
  • 1
Wszyscy lekarze wyjadą i zostaniecie sami ¯_(ツ)_/¯.

@Maruczak To niech się stanie co sie stać powinno, czyli platne studia albo odpracowanie w kraju. Nie wiem dlaczego mam fundować wyksztalcenie lekarzowi, który będzie leczył Niemców.
  • Odpowiedz