Wpis z mikrobloga

#unrealengine czy jak mam blueprinta "load level instance" to mogę się jakość odnieść do tego co stworzę zanim to stworzę? Chodzi o to, że spawnuję poziom i muszę usunąć kilka rzeczy z niego i dopiero wtedy chciałbym żeby się pojawił... a teraz jest tak, że te obiekty są tworzone, a następnie usuwane i je widać przez ułamek sekundy, no i takie to nieoptymalne się wydaje.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s_theCapt:
1. To po co one sa, skoro je i tak usuwasz? Nie lepiej w druga strone: niech ich nie bedzie i je tworz tylko, gdy potrzebne?

2. Zrob je niewidzialne i zmieniaj widocznosc, gdy potrzebne/usuwaj gdy nie
  • Odpowiedz
@taju: te "kilka rzeczy" to w zasadzie po prostu postać gracza. Pewnie da się ją jakoś zespawnować, ale no jest już ta gotowa od początku, a jak kopiuję cały etap (żeby zrobić nieskończoną drogę) to kopiuje mi razem z tymi pozycjami startowymi więc mam dwa samochody i jeden spada w przepaść... i jeszcze zapytam od razu czy to co robię ma sens? Bo w sumie nie wiem co się stanie
  • Odpowiedz
@s_theCapt: damy rade. Kamerki nie uzywamy. Po prostu latwiej bedzie z dzielonym ekranem. Mozesz sluchac i zadawac pytania piszac.
Wyslij mi dzis godzine i discord w wiadomosci. Tak zebys mogl zostac na przynajmniej 30min, ale z rezerwa do 2h jesli bedzie trzeba xD
  • Odpowiedz