Wpis z mikrobloga

• 1
Czemu strona mojego brata na google maps jest widoczna dopiero z 50 metrów na mapie, a konkurencyjne z 500-1000 nawet.
Dodałem firme na google maps i ja potwierdziłem listownie,, dodałem godzinki pracy itd, napisałem fajna stronkę i widać ja na mapach dopiero jak ktoś przyblizy praktycznie na sam dom..

#seo #programowanie #webdev
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Phatee No to jak te firmy seo wpływają na wynik? Musialby fałszować ruch, tworząc jakieś boty o różnych IP.
Czy sama semantyka jest w stanie fajnie wypozycjonowac zwykla stronę typu landing page?
  • Odpowiedz
@Rudy_: ja się nie specjalizuję w seo to nie wiem aż tak wiele. Zasady się ciągle zmieniają i nie są w pełni jasne, bo to google ustala zasady którymi pewnie nie musi się w pełni spowiadać. Tu warto byłoby zrobić research na własną rękę i zobaczyć co można samemu być w stanie zrobić.
  • Odpowiedz
No to jak te firmy seo wpływają na wynik?

@Rudy_: @Phatee: Powtórzę: głównie stopień uzupełnienia profilu, a jeśli dodasz do tego choćby lekką ekspozycje płatną w Google Ads to przebijasz zwłaszcza w warunkach polskich przytłaczającą większość.

Czy sama semantyka jest w stanie fajnie wypozycjonowac zwykla stronę typu landing page?

Jest i o to chodzi ale to nie z dnia na dzień i to "boli" większość oportunistów. Wystarczy sekcja Aktualności/Blog/Wiedza
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Entroop dziekuje Ci.

Masz na myśli profilu google moja firma?
Ale jak nawiązać do sekcji aktualności, czy chociażby blog dla strony o tematyce mechaniki samochodowej?

Czyli wystarczy porządnie uzupełnić profil goofle i władować kaske w reklamę?
  • Odpowiedz
@Rudy_: W tym przypadku najlepiej będzie uzupełnic wszystko na maks co jest w Google Moja Firma, zadbać o pare opinii pozytywnych a do tego leciutko zapłacić za wyróżnienie na mapie - można w Google Ads ale z poziomu Moja Firma też sie chyba da :)
  • Odpowiedz