Aktywne Wpisy
maikeleleq +5
Pytanie bez ściemniania
Ile wasze auta palą w mieście? Sprawdźmy kto robi najoszczędniejsze silniki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na codzień jeżdżę Cuprą Formentor, 1.5TSI 150km, spalanie w okolicach 9.8L - 11L, jeżdżę tylko po Poznaniu co jest dość ważne jeśli chodzi o korki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody
Ile wasze auta palą w mieście? Sprawdźmy kto robi najoszczędniejsze silniki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na codzień jeżdżę Cuprą Formentor, 1.5TSI 150km, spalanie w okolicach 9.8L - 11L, jeżdżę tylko po Poznaniu co jest dość ważne jeśli chodzi o korki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody
bruhh +474
Polscy kierowcy to małpy wyrwane z dżungli które dostały do użytku pojazd mechaniczny xD don't change my mind
W tym kraju jeżdżąc jako tako przepisowo jesteś największym durniem. Jedziesz 56 na 50, każdy siedzi ci na dupie, mruganie światłami, wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, na przejściu dla pieszych. Totalna wyjebka na jakiekolwiek bezpieczeństwo.
Drogi krajowe to zawody w wyprzedzaniu oraz siedzeniu na zderzaku. Im bliżej podjedziesz lub im więcej aut na raz dasz
W tym kraju jeżdżąc jako tako przepisowo jesteś największym durniem. Jedziesz 56 na 50, każdy siedzi ci na dupie, mruganie światłami, wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, na przejściu dla pieszych. Totalna wyjebka na jakiekolwiek bezpieczeństwo.
Drogi krajowe to zawody w wyprzedzaniu oraz siedzeniu na zderzaku. Im bliżej podjedziesz lub im więcej aut na raz dasz
Mam do zainwestowania 60k. Nie chce na tym turbo zarobić. Chce tylko uniknąć inflacji i nie trzymać tej sumy w gotówce.
Zastanawiam się nad 3 opcjami: działka budowlana ok. 50km od Warszawy, złoto (tylko nie wiem czy monety bulionowe czy akcje), lub ETH.
Czas: 2-3 lata (czekam na umowę o pracę na czas nieokreślony, żeby wziąć hipotekę i chce tylko, żeby inflacja mi nie zjadła całych oszczędności).
Co najlepiej wybrać?
#inwestycje #zloto #ethereum #nieruchomosci #inflacja
Ludzie są geniusze xD Potrafią oszczędzać latami, ale nie stać ich paru dni na poczytanie jak inwestować.
@Arc: Na ETH zbudowany jest osobny system finansowy z miliardami $ obrotu dziennie. To nie jest czysta spekulacja. Polecam poczytac o defi :)
@nielubiekalafiora: dywersyfikacja :) na ETH dzialaja stablecoiny (tokeny warte 1 USD, sa tez inne oparte np. na zlocie). Mozna je uzyc do dostarczania gieldom płynności
A jak nawet nie to zysk będzie wynikał z farta.
Doucz sie, doczytaj, ogranicz ryzyko - zwiększaj je wraz ze wzrostem wiedzy i doświadczenia.
Banały, wszyscy to mówią, nikt nie słucha, ja nie posłuchałem, Ty pewnie też nie posłuchasz xD