Wpis z mikrobloga

Typowy biznes po niemiecku - załóż folkswagena albo bajerna i produkuj passerati albo cyklon be.

Typowy biznes po polsku - przyklej logo na chińszczyznę, pomnóż cenę razy kilka i kłam w opisie, że to top światowy produkt, nr 1 w Polsce, polecany przez najpotężniejszych barberów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Więcej w komentarzu.

#januszebiznesu #chinskacebula
PanManieglev - Typowy biznes po niemiecku - załóż folkswagena albo bajerna i produkuj...

źródło: comment_16157882031EmHOPzc2NwGD54swFUaZV.jpg

Pobierz
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanManieglev: Akurat co jak co ale mogę wymienić co najmniej kilka firm niemieckich/brytyjskich i być może francuskich które działają dokładnie w ten sam sposób jak np. manta.
  • Odpowiedz
@pablooooo: Ha, ja jeszcze nie mialem sprzedajacego na Aliexpress ktory by odpowiedzial wczesniej niz po kilku dniach jezeli w ogole :) I nawet nie mowie o problemach z zakupem, jakies glupie pytania typu czy sprzet cos obsluguje, a i tak zero kontaktu. Cos zaginelo na poczcie ze statusem "doreczono", to "idz sie zapytaj na poczcie, my nie odpowiadamy za zgubione przesylki" i nic sie nie da zrobic, bo skoro Ali
  • Odpowiedz
pomnóż cenę razy kilka

@PanManieglev: no tak bo przecież o podatkach szeregowy obywatel nie słyszał. To przecież nie tak, że do tej kwoty sprzedawca musi doliczyć vat 23%, przy większej ilości cło i po sprzedaży rozliczyć się z podatku dochodowego, do tego koszty stałe prowadzenia działalności, dodrukować i dokleić Polskie instrukcje obsługi i opisy na pudełkach i jeszcze w ramach tej ceny zapewnić dwuletnią gwarancję konsumentowi, której nie zapewnia mu
  • Odpowiedz
@PanManieglev: to samo się dzieje w mojej branży!!! Konkurencyjne firmy zamawiają podróbki z ali za grosze, sprzedają nieświadomym ludziom 7 razy drożej, przy czym jakość produktu jest tak niska że klient otrzyma straszny bubel :(
  • Odpowiedz