Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@gieneq: teraz mam nadzieję ze ipki będą lepsze :) no i lagery, bo dwa podejścia do pilsa miałem i każdy estrowy :/
smarowales i używałeś taśmy teflonowej? Bo coś też o tym czytałem.
Wcześniej się tak lekko zastanawiałem nad fermzilla, ale ostatecznie mnie @jezussek przekonał :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jmyung: na poczatku jak nie mialem wazeliny, uzywalem tasmy. Ale wystarczy sama wazelina. Ładnie się dokręca i odkręca. A z samą taśmą to jak na tym memie z nosaczem "ale ktoś #!$%@?ł" ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Dru_Gru: odezwał się ten co mięso piecze garze za 3k :D
Na fermzille już od jakiegoś czasu się czailem. Czekam az wroci do sprzedaży w marxam, bo cebula i 10% zniżki pspsd piechota nie chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jmyung jaak ułatwia chmieleniec na zimno? Masz na myśli rozlew z tego samego pojemnika z tą piłeczką wypełniona powietrzem, czy coś innego?
Ciekawe czy by mi się to zmiescilo do lodówki razem ze stelażem ( ͡º ͜ʖ͡º)
@jmyung: Da się w tym butelkować bez przelewania do wiadra? Ściągnąć drożdże i chmiel z dołu, dodać syrop, rozmieszać, podłączyć rurkę i rozlewać?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@krzat: wszystko na tak. Nagazowujesz sztucznie co2 bez refermentacji. Transfer do kega też można zrobić bez dostępu tlenu.