Wpis z mikrobloga

@adrianpiotr: XD farmazony pociskasz, a Cię plusują. @mwmichal: @smawek12: @Karonon: ci panowie już Cię wyjasnili, ja tylko dodam, że za każdym razem jak jestem w DE, w dużych miastach typu Koblencja czy mniejsze mieściny i wioski w Nadrenii-Palatynacie to marze sobie, by tak właśnie wyglądała Polska - czysto, schludnie, porządek architektoniczny. Zwykłe polskie miasteczko wygląda jakby tam każdy budował coś od przypadku, a potem
  • Odpowiedz
w Polsce jest naprawde schludnie w porównaniu do takich niemiec czy Francji

@adrianpiotr: Ale p*dolisz kocopoły. Jak mieszkałem w Niemczech to dowolne przedmieście praktycznie każdego większego miasta wygląda tak, jak najlepsze rejony Konstancina czy Magdalenki pod Warszawą gdzie wille stoją po 20-30mln PLN. To co ty widziałeś to typowy syf centrum dużego miasta ale Niemcy czy Francja to nie tylko okolice dworców dużych miast xDDD
  • Odpowiedz
Na zachodzie kontenerów na śmieci nie ma? No to oni te śmieci chyba w---------ą

@xPekka: eh, gdy jesteś tak bardzo przeżarty brakiem estetyki że nawet nie potrafisz sobie wyobrazić estetycznych rozwiązań :)

Amsterdam:
  • Odpowiedz
a w Polsce jest naprawde schludnie w porównaniu do takich niemiec czy Francji

@adrianpiotr: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Szkoda, że nie ma google street view w Niemczech, to bym cię wyjaśnił w 5 min.

PS Ale jest we Francji. I każdy może sobie sam porównać polską wieś do francuskiej. P--------z jak potłuczony.
  • Odpowiedz
@adrianpiotr: nie wiem jak Francja, ale co do Niemiec to... Zależy od regionu. Byłem w dolnej części Niemiec, no i wszędzie było czysto, nawet na wsiach jakieś większe śmieci, drewno itd było u każdego ładnie ułożone ;)
  • Odpowiedz
@jeremy_bolm: tylko, że w tych brudniejszych dzielnicach Berlina czy Paryża żyje może 1% populacji ich krajów. U nas jest fajnie w miastach wojewódzkich (i to nie w ich wszystkich dzielnicach) a reszta to dramat. Małe miasta i miasteczka to syf jakich mało.
  • Odpowiedz