Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PalNick: może jest głupi a może genialny ale wydaje mi się, że firma może wprowadzić w takiej sytuacji drugą markę i pod jej nazwą wypuszczać ten sam produkt żeby zniwelować problem
  • Odpowiedz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, proszę o polubienie fanpage'a i odwiedzanie strony z linku powyżej. Z góry dzięki!

@PalNick: ja bym dał minusa jakby się dało, za to że to tylko tłumaczenie artykułu z The Independent.
  • Odpowiedz
może jest głupi a może genialny ale wydaje mi się, że firma może wprowadzić w takiej sytuacji drugą markę i pod jej nazwą wypuszczać ten sam produkt żeby zniwelować problem

@Brzychczy: Przecież to nie zmienia faktu, że traci pierwotną markę...
  • Odpowiedz
Nie można było napisać, że na wiele rzeczy mija po prostu moda? Musiałem chyba z 5 razy przeczytać, żeby załapać to, że jak coś się staję powszechne to traci na wartości.
  • Odpowiedz
@KubaGrom: po angielsku na odkurzacz mówi się "hoover," też od nazwy firmy.

Nie można było napisać, że na wiele rzeczy mija po prostu moda

@zemeckis: to chyba musisz przeczytać po raz szósty, bo tekst nie jest o tym, że na coś mija moda. Ani o tym, że jak coś jest powszechne to traci na wartości.
  • Odpowiedz
jeżeli nazwa firmy/produktu jest używana w języku potocznym to jest to największy sukces jaki można odnieść. W dzisiejszych czasach wystarczy zrobić ciekawą reklamę uświadamiającą ludzi dlaczego tak się stało (bo stworzyli coś przełomowego) i bardzo dużo ludzi nawet z uznania dla marki będą kupowali jej produkty.

@aaakelesony: I dlatego Amazon tak walczy, żeby Kindle nie był synonimem czytnika e-booków?
  • Odpowiedz