Aktywne Wpisy

krucjan +308
Właśnie dotarło do mnie, że żyje dosłownie jak na tych memach "man can live like this and see no issue" 🤔🥸
#mirkokoksy #polskiedomy
#mirkokoksy #polskiedomy
źródło: temp_file4191346222838595123
Pobierz
lagomorph +1221
TVN od południa szkaluje uczucia deweloperskie. Skandal. Redaktor jeszcze mówił pokazując wzrost cen w krakowie o 32% (rok rocznie), że coś komuś odjechało ( ͡° ͜ʖ ͡°) pokazali też, że polacy mają największe oprocentowanie kredytu hipotecznego w UE
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: IMG_3898
Pobierz

źródło: comment_1614382421XPEbD1mXhGcS1AbZbaKv01.jpg
Pobierzhttps://files.deathpenaltyinfo.org/legacy/documents/WashingtonCosts.pdf
Matematykę zostawiam wam.
No ale według Ciebie takich przykładnych obywateli należy trzymać 25 lat na koszt podatników, takie wakacje
Jest dorzsza tylko w USA. W Japonii np wcale drozsza nie jest, a ciekawe dlaczego przeciwnicy ks zawsze przywoluja orzykład USA, hmmm ( ͡° ͜ʖ ͡°) (jak np zrobil to @Neubert)
@In_thrust_we_trust: skąd masz te informacje? Przecież japończycy nie publikują takich statystyk
@In_thrust_we_trust: Posiadasz jakieś opracowania na ten temat? Bo starałem się znaleźć cokolwiek na ten temat i niestety bezskutecznie.
Z tego co zdążyłem doczytać, to tam również od momentu złapania sprawy, do skazania go na karę śmierci, a następnie wykonanie wyroku, również mija wiele lat
No nie wiem, pewnie dlatego, że 10% wszystkich więźniów na świecie to więźniowie amerykańscy i tam zapewne wykonuje się najwięcej kar śmierci
@Leemoniadka: Jak zdefiniujesz kiedy sprawa nie budzi wątpliwości tak, żeby żaden Zero nie dał rady wywinąć fikoła?
@cookie96: No dopiero co była taka sprawa i prokurator generalny dziura w dupie nakazał od razu aresztować ojca który ze sprawą nie miał nic wspólnego xD Na pewno byłoby lepiej, gdyby mógł od razu nakazać karę śmierci, przecież ze zwyrodnialcami nie ma co się cackać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1.Policja wchodzi do domu w którym facet przy stole je wnętrzności kobiety(jego żony) której zwłoki są w lodówce a badania DNA treści jego żołądka potwierdzają ten fakt. W dodatku się przyznaje.
2.Mówiłem, ktoś strzela do tłumu, kończy mu się amunicja, klęka, poddaje się, czeka na policje, jest conajmniej kilkadziesiąt osób które go widziały + monitoring. No są sytuacje w których nawet nie da się brać pod uwagę że ktoś
@Leemoniadka: Komenda też się przyznał, oczywista sprawa była. Szkoda, że nie było wtedy kary śmierci - nie musielibyśmy teraz wypłacać odszkodowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zastrzyk wyjdzie taniej niż utrzymanie przez dziesiątki lat.
Więzienie by miało sens jakby ci ludzie dopracowywali swoje winy i byli niewolnikami do końca życia. W innym wypadku pozbyć się śmiecia :D
@Xing77: już tyle razy było pisane i są opracowania na ten temat: kara śmierci nie powstrzymuje ludzi. Jest przeciwnie. To tylko tak na chłopski rozum się wydaje, że tak jest.