Aktywne Wpisy
PrawaRenka +394
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
WielkiNos +78
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
Przy okazji kandydatury Ikonowicza na RPO i ostatniego wytrysku na twitterze pana doktora Mentzele, przypomniał mi się ten klasyk.
Nie będę się już zbytnio pastwił nad tym starym szowinistycznym prykiem, który całe życie w komforcie materialnym zawdzięcza swojej mamie (ironic...) i przejdę do meritum.
Jesteś młodą osobą, która zaczyna karierę i chciałaby się wyprowadzić od rodziców? Korwin na tym filmiku twierdzi, że takiemu człowiekowi wystarczy 5 lat odkładania pieniędzy, aby zakupić mieszkanie. Na umowie śmieciowej.
(Btw. ten program był w 2014 roku, sprawdźcie sobie ceny mieszkań i zarobki w tamtym czasie. Coś co brzmi niedorzecznie teraz, wtedy wzbudzało jeszcze większe politowanie.)
Mam pytanie do was - kuców. Nie obraża was coś takiego? Werdykty i diagnozy o życiu i pracy wystawiają wam ludzie, którzy wszystko zawdzięczają urodzeniu się w zamożnych rodzinach. Poziom odrealnienia tych osób jest wprost niesamowity. Przy okazji wylewa się z nich w waszym kierunku arogancja i pogarda.
Jak pomyślę, że kiedyś wykop był zdominowany tymi starciami Korwina i Ikonowicza na Polsacie, to chce mi się śmiać. Zwłaszcza, że Ikonowicz był wówczas kreowany na czarny charakter, a Korwin na bohatera. Człowiek, który realnie pomógł w swoim życiu dużej ilości ludzi był tu latami opluwany, a stary pryk, który jedyną dużą ilością, którą może się pochwalić, to ilością zrobionych bękartów, jest dla was autorytetem.
Naprawdę nie dostrzegacie, że wasze poczucie własnej wartości niszczą alt-rightowi politycy, którzy wywierają na was nierealną presję? Ich retoryka przypomina tych coachów od „jeżeli chcesz być bogaty, to musisz zarabiać dużo pieniędzy”.
Głosując na Korwina, nie różnicie się niczym od tych naiwniaków wpłacających Stonodze pieniądze na losowanie S-Klasy, których tak bardzo wyśmiewaliście. Po prostu omamił was inny oszust. #polityka
xD co ci się ma wydarzyć, żebyś chciał się zabić? i czy to spotka przeciętna osobę, czy jedną na milion?
Komentarz usunięty przez autora
@shoananas: XDDDDDDDDDDDDD przestałem czytać
Komentarz usunięty przez moderatora
życie nie jest takie zero jedynkowe. Tez uważam, że socjal dzisiaj w wielu krajach jest nieprzemyślany ale
„jeżeli chcesz być bogaty, to musisz zarabiać dużo pieniędzy”.
Hm, a co mam robić?
Czekać aż mi z nieba spadnie?
Dopominać się o pieniądze obcych ludzi, którym lepiej się wiedzie, żeby dokładali się dla
@Kulek1981: Jak to symptomatyczne dla człowieka który nie widzi nic poza czubek własnego nosa. Trzeba pracować "z myśleniem". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Słuchaj, powiem jasno: aby nakazywać ludziom winić za swój stan majątkowy rodziców, o których to możliwościach edukacji i rozwoju wynikających nie tylko "z lenistwa" jak to kuceria często wmawia, ale też z powodów zdrowotnych, rodzinnych,