@saakaszi: Paradoksalnie to zdanie jest czymś, co wreszcie łączy wszystkie większe religie. Niech się wszyscy z tym zgodzą i obiecają nie pytać, o którego boga chodziło ( ͡°͜ʖ͡°)
@saakaszi: tak swoja droga, zawsze mnie to zastanawialo. to oczywiste, ze kazda religia bazuje na najwiekszym strachu i niewiadomej jaka jest smierc. tylko, ze ktos musial to wymyslic i napisac wszystkie te swiete ksiegi tak zeby to sie trzymalo jako tako kupy. i w sumie trzeba przyznac, ze ten kto napisal Biblie byl jednoczesnie najwiekszym oszustem i geniuszem a dodatkowo mial niesamowity talent literacki. zastawia mnie ktoremu typkowi sie tak
To musi być trudne - żyć z myślą, że judaizm jest wymysłem człowieka, ale jednak Stary Testament obowiązuje też chrześcijan.
@noitakto: Trudne, owszem wierzyć w coś czego nie da się udowodnić, ale są tacy którzy widzą, a wierzą innym że jest inaczej( ͡°͜ʖ͡°) Jestem Margot, mam kut*sa, ale jestem kobietą( ͡°͜ʖ͡°)
@pepejewishfrog: to dziwny jest ten Bóg...
źródło: comment_1614260685grrdyK2yuAANPBhJ8Ep7u5.jpg
Pobierz@mannoroth: Są panowie, są panie, i są księża. Trzecia płeć, facet w sukience, taki gender.
@vytah: zboczuchy jedne, bozia przez nich płacze (╥﹏╥)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Megawonsz_dziewienc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@noitakto: Trudne, owszem wierzyć w coś czego nie da się udowodnić, ale są tacy którzy widzą, a wierzą innym że jest inaczej( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem Margot, mam kut*sa, ale jestem kobietą( ͡° ͜ʖ ͡°)