Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mer: Dziś zlałem do kega :) Zobaczymy jak wyjdzie, bo fermentowałem w fermzilli pod ciśnieniem w 15-17*C. Jak beda estry to nie bede drugi raz warzył i wysyłał. Trochę też bawiłem się wodą bo dałem pół na pół z demineralizowaną ale nie zrobiłem korekty na chmielenie, bo jednak za niska goryczka. Jaki zasyp? Czym fermentowałeś? Ja dałem Pilsa Viking Zero i melanoidynowy. Myślałem że mam jeszcze słód biscuit niestety musiałem
  • Odpowiedz
@gieneq: Carmel Pils z bestmaltza i podstawa zwykły pilznejski, chmieliłem Premiantem, a fermentuje Wyeast 2278 Czech Pils. I drożdże są dla mnie najciekawszym eksperymentem.
  • Odpowiedz