Wpis z mikrobloga

@NewBlueSky: ale o co chodzi? przeciez ggg w tej lidzie wpompowali milion exa w ekonomie albo juz nawet wiecej, to wiadomo ze za crafty ludzie beda chcieli hajs a nie 10c
@Zerp: chodzi o to ze biedaki by chcialy sprzedawac crafty w grze. I im nie pasuje ze GGG nie chce wprowadzic "normalnego systemu" sprzedazy tylko musza wchodzi na discord zeby je kupowac/sprzedawac.

I opisuja ze to #!$%@? mechanika. A to nie GGG ja wymyslilo tylko gracze i teraz wyzywaja GGG za to.

Biedaki to robia i pozniej daja takie bezmyslne komentarze bo dostali szanse na zarobek i ja abusuja.
@NewBlueSky: czo xD, chyba ci sie cos pomylilo, to nie gracz wymyslili system w ktorym nie da sie tradowac craftow bo nie oni sa developerami tylko GGG

po drugie przeciez juz w harvescie tradowalismy na tft, nie wiem czego ggg sie spodziewalo, problem sie bedzie tylko poglebiac, bo coraz wiecej ludzi bedzie chcialo tradowac crafty, a dsc nie jest przystosowane zeby 100k ludzi spamowalo "wtb r a life"
@NewBlueSky: Przecież widać, że endgame to latanie tylko harvestu, ogólnie dodanie harvestu do core gry to jest żart, kilkadziesiąt exów wydasz i masz mirror item. Moim zdaniem powinni zrobić coś w stylu, że jak użyjesz remove, remove/add lub add craft to item powinien być związany z postacią albo zrobić, że max tier jaki możesz dostać to t3.
@Zerp: a czego mieli sie spodziewac. To wy czegos tu nie rozumiecie xD

GGG nie chce zeby byl trade harvestu w grze. Kazdy kto chce moze tradowac na zasadzie przekazania itemków i robi to na własne ryzyko. Koniec omówienia.

Teraz problem jest taki że plebs chciałby żeby wszystko było idealne i bezpieczne dla nich. Ich sprawa co robia ale niech nie placza ze to wina GGG
@Xollorenidbla: a czym ma byc engame. ja skoczylem grac po 2-3 tygodniach jak zabilem wszystkie bossy. i mam #!$%@?.

To ze ktos sobie farmi itemki i wzmacnia postac, super. Wedlug mnie to bez sensu - czas do korzysci , a bez harvestu to jeszce bardziej bez sensu.
@NewBlueSky: dziwne ze nie widzisz w tym problemu, nie chca zeby ludzie tradowali gg crafty ale ludzie i tak beda to robic, i co wtedy? ggg znerfi harvest? to po #!$%@? go dodawali XD

związany z postacią

@Xollorenidbla: chris mowil wiele razy nie bedze soulbound itemow w grze
@Lrrr: nikt ich nie zmusza. Ja pierwsze crafty sam wykorzystywałem. Tylko plebs nie rozumie ze zeby wyciagac prawdziwa uzytecznosc trzeba umiec craftowac i wykorzystac inne mody poza remove i augment.
@Lrrr: mi tam sie podoba osobiscie, lubie crafcic w ten sposob bo deterministycznie tworzysz taki item jaki chcesz a przy okazji mozesz nachapac sie exow za free xD
@Zerp: dodawali go bo jest potrzeba zeby zrobic crafting mniej losowy. A jesli plebs nie umie sie zachowac to niech go znerfia. mam #!$%@?, ja nie potrzebuje harvestu zeby zrobic engame bossy i skonczyc grac po max miesiacu w dana lige.
@Zerp: w sensie mi sie harvest tez podoba, mowie ze pierwsze crafty z harvesta sam wykorzystywalem. zle to opisalem. A pozniej sie dowiedzialem ze agument chodza za 1-2ex.

rozumialem jak to dziala i pogodzilem sie ze to nie jest system z gry. A placzki juz sie zesraly na reddicie.
@NewBlueSky:

GGG nie chce zeby byl trade harvestu w grze.

Który i tak jest, tylko upierdliwy.

Kazdy kto chce moze tradowac na zasadzie przekazania itemków i robi to na własne ryzyko. Koniec omówienia.

Co jest #!$%@?.

Teraz problem jest taki że plebs chciałby żeby wszystko było idealne i bezpieczne dla nich. Ich sprawa co robia ale niech nie placza ze to wina GGG

To może wymuśmy też free looting w każdym
wykorzystac inne mody poza remove i augment.

@NewBlueSky: xD przecież to jest jedyna opcja na crafting endgame itemów. Co mam sie bawić w "chaos spam" przez harvest? xD Wyzywasz ludzi od plebsu a sam szydzisz z ludzi którzy wykorzystują mechanikę w najbardziej wydajny sposób który jest zwyczajnie #!$%@? xD

@Zerp: Harvest ma za wiele problemów i power creep który wprowadzi jest tak gigantyczny, że to zostanie sprowadzone do currency wcześniej
@Elec: ma byc upierdliwy bo to nie jest zalozenie ze masz nimi handlowac. Mozesz ale robisz to sposobem "stworzonym" przez graczy.

@Elec: co do party to uwazam ze powinno sie je #!$%@?, bo daja nieuczciwa przewage w porownaniu do gry solo. Wlasnie dlatego nie oplaca sie grac w "grind endgame" w poe.

@Elec: to przyklad reddit jeczy o cokolwiek oni jecza. Skoro nie potrafia ich docenic. to ich odciac.