Aktywne Wpisy

michalxd21 +94
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +15
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Dla lat 1992-1999 nie znałem dokładnych danych o płacy minimalnej netto więcej przyjąłem na sztywno, że w latach 1992-98 stawka netto stanowiła 88% stawki brutto, a w 1999 - 73%.
#ekonomia #gospodarka #statystyka #rafalinski
źródło: comment_1613935381pK5iBkBDyNNJvfBLNTrhz7.jpg
Pobierz@kapuczina_corki_somsiada: gdy ceny rosną względem płacy minimalnej, to na wykresie jest spadek, nie wzrost
Kto zarabia minimalną? Tylko ostatni degeneraci.
@gc89: ??? Możesz mi wskazać jak Tyś te procenty wyliczył? Wziąłeś składkę ZUS dla prowadzącego JDG i porównałeś ze stawką minimalną czy jak?
Parafrazując jak państwo zabierało 62% na koszty stałe to była wolność i demokracja, a jak faszystowski rząd pobiera 49% to dojebywuje (?) prywaciarzowi?
Tak, śmieszne i dziecinne.
Nie,
@gc89: Nie, wszyscy kradną mniej więcej tyle samo. Jak jedni kradną mniej w danym miejscu to kradną więcej w innym. W cholerę z nimi.