Przypomniało mi się jak kiedyś życie mi się waliło na moich oczach, mama dostała raka, ojciec już nie żył bo zmarł na raka, mój brat był malutki, ja świeżo 18 lat, warunki były takie że musiałem mieszkać z babcią, uczyłem się jeszcze i pracowałem, akurat wtedy byłem bezrobotny i miałem problem ze znalezieniem pracy, takie czasy. Przyjechała mama do mnie w walentynki i mi dała takie serduszko z napisem " I love You" a ja wtedy nie miałem nikogo, ani dziewczyny, znajomi mnie opuścili bo byłem dla nich za smutny i za dziwny. Postawiłem to serduszko pomiędzy takimi filiżankami babcinymi i zdjęciami i zacząłem płakać jak małe dziecko bo czułem się sam, po prostu samotny i bezradny. Wstawałem rano, robiłem zakupy za babci pieniądze, jakiś biały ser, jabłka, chleb itp. Każdy mój dzień wygladał tak samo. Najgorsze że zacząłem sobie popijać wtedy, najcześciej przed snem i zaraz po obudzeniu się, miałem nawet dyżurną szklankę przy łóżku.
@ExitMan: naprawdę ciężko się to tłumaczy, ale jak ktoś by się zapoznał z pismem świętym to by wiedział dlaczego tak się dzieje. Znaczy nie chodzi mi o to czy wierzycie i czy dla was Bóg istnieje ale o fakt dlaczego się tak dzieje a prostowanie takiego obrazku jest troszeczkę głupie. Nie będę się wywodzić nad każdym aspektem ale uważam ze Bóg musi być konsekwentny w swoich działaniach i skoro dał
@Pozdzierany_Gumolit: to nie samo powstało. To Ty ogarnąłeś. Takie doświadczenia niewiarygodnie wzmacniają psychikę, miałeś ciężko, zahartowałeś psychikę i teraz nawet nie zauważasz że z łatwością rozwiazujesz problemy które dla innych ludzi i z ich perspektywy mogą być nie do przeskoczenia.
@TullamoreD: Ale kocopoły wypisujesz,co ma wolna wola do śmiertelnych chorób?twój bóg jest stworzycielem wszystkiego,chorób też a to znaczy że cierpienie ludzi sprawia mu przyjemność,niezły ten bóg
@Pozdzierany_Gumolit: żaden bóg tak nie chciał ani ci nie pomógł. Takie jest życie, część ma lepsze część z-----e, i to w dużej mierze od Ciebei zależy jak będzie wyglądało Twoje życie, bogów nie mieszaj oni mają ciebie gdzieś.
@szikagobyk: a co by chciało się świata usłanego różami? Xd jak by nie było cierpienia i innych negatywnych rzeczy to skąd by człowiek miał znajdować szczęście albo nawet wiedzieć czym jest szczęście skoro nie mógł by tego odróżnić. Świat jest różnorodny nie bez powodu
@TullamoreD: Jeden rodzi się z milionami na koncie i odchodzi z uśmiechem na ustach,drugi od małego jest molestowany i zdycha na starość we własnych odchodach,to też jest wolna wola?
@losowynick13: @Ciastekk: Jeśli Bóg istnieje to musi mnie za coś lubić. Tylko musiał mnie wcześniej przetestować czy można mnie lubić - tak potoczyło się moje życie.
źródło: comment_161379320702NPRoyCq5uwHzd010pOVK.jpg
PobierzTo niezly s------l z niego jak istnieje.