Aktywne Wpisy
ulan_mazowiecki +159
Trzeba mieć nayebane we łbach, by nagle pisać dobrze o Tusku, tylko dlatego, że pisoory tną w chooya. Ile wy macie lat, że nie pamiętacie co PO odwalała?! Nie, nie chodzi o ośmiorniczki tylko całą listę afer. Tylko cymbały nie rozumieją, że polityka to goovno, niezależnie z jakiej opcji. Jeśli zakiast PiSu ma być Tusk i kego banda, to ja pierd... taką zmianę. Więlszość ludzi wam nigdy nie pójdzie na te wasze
atrax15 +307
Mialem pisać na autorskim tagu ale odpuscilem.
Na ten moment wydalismy ok 316 tys zł (projekt domu, projekt przyłączy, doprowadzenie przyłączy, kierownik, budowa i materiały, ale także i opłacone okna i częściowo brama garażowa, które wjadą na początku kwietnia). Dom 140m2 pow uzytkowej i 36m2 technicznej - garaz i pom.gosp/kotłownia.
Doslownie ma chwile przed rozpoczeciem prac na dachu zdecydowałem, że kładziemy dodatkowo nakrokwiowo 10cm płyty thermano. Pozniej miedzy krokwie pojdzie jeszcze z 15cm wełny. Mam nadzieje ze thermano to bedzie dobra inwestycja.
Jakby ktos byl zainteresowany dalszymi pracami, technologiami, kosztami itp to z checia odpowiem.
#budujzwykopem
Pompe gruntowa juz mam, ale nie nic nie wiercilismy bo wczesniej nie bylo pradu żeby ją nawet podlaczyc :)
Sam chce sie zabrac za rozprowadzenie kabli, ale to dopiero jak beda okna i brama. Potem szybko tynki, podloga i... sie zobaczy.
Sam zacznę budować za rok bo w tym przygotowuje działkę i zgłaszam przyłącze prądu, więc może jakiś tag założę i będę się produkował przed Mirkami moją budowla, która głównie chce zbudować przy pomocy braci.
@CapitalismConvict: Mazowsze
@Popularny_mis: wentylacyjny i do kominka. Myslelismy nad plytkami klinkierowymi (czy jak się to zwie).
@Rafael_Santi: nie pamiętam, byl jakis filmik na YT o tym, jak znajde to podrzuce, ale wydaję mi sie ze tak.
mialo byc też naswietle trojkatne, ale zrezygnowalismy.
A HSa o szer. Ponad 3m tez nie chcieliśmy bo raz ze drogie, to dwa - nie podoba się nam