Aktywne Wpisy

drakonia +596
Akurat w Polsce jako kobieta mam mnóstwo praw, których nie mają mężczyźni. A co słyszymy na marszu? Że jest odwrotnie. ¯\(ツ)/¯ Kobiety to, kobiety tamto, kobiety sramto. W kółko wyimaginowane braki jakichś praw względem mężczyzn. W sumie kobietom się nie dziwię, że chcą głosować na lewicę, bo politycy celowo uderzają w emocjonalne tony i łatwo jest tym sposobem pobudzić nas do działania. Za to beka z każdego faceta, który na serio chce

Norbercikk +285

#takaprawda #polityka
Choć brakuje tutaj rzeczy np. chęć przegłosowania ACTA2 w ustawie o leśnictwie i rybołówstwie (czy jakoś tak)
dobrze, że PiS robi to samo że swoimi aferzystami i pociąga ich do odpowiedzialności i wyrzuca z partii, a układy i układziki nie istnieją i PO może im zazdrościć
13,50 zł/h to symbol bogactwa, tak? No i oczywiście 2 dodatkowe emeryturki z cudzej kasy? Ja bym się czuł jak huba na drzewie i zwykły pasożyt, a nie jeszcze ktoś cieszy michę z pieniędzy, które populiści komuś z kieszeni zaje*ali żeby oddać je mnie.
Przy takich cenach i inflacji jak teraz, za to 13,50zł teść kupi pewnie tyle samo co wtedy za tamto 5zł.
@ulan_mazowiecki: Wystarczająco, aby pamiętać, a nie polegać tylko na wspomnieniach z wykopu xD
@ulan_mazowiecki: Ja pamiętam. Odwalali znacznie mnie i znacznie słabiej.
@ulan_mazowiecki: Zawszę w takich przypadkach pytam się ludzi ile zarabiali za pierwszej kadencji PIS :D
Przecież tylko kompletny idiota nie zauważy, że od '89 roku ciągle pniemy się do góry z zarobkami i to normalne że 13 lat temu zarabialiśmy dużo mniej, różnica była taka, że za PO wzrost był minimalnie
@ulan_mazowiecki: Nic nie stoi na przeszkodzie by zarabiał niedługo 50zł/h robiąc to samo