Aktywne Wpisy
sloniasek +453

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Używa ktoś może xpenology na nasie własnej „roboty”? Zainstalowałem póki co na VMware, przez Synology Assistant nie wykrywa, przez find.synology.com już tak, ale to pewnie błąd jakiś w konfiguracji, bo robiłem to pierwszy raz.
Do rzeczy, co sądzicie o używalności tego rozwiązania? Stabilności? Bo szczerze powiedziawszy jak mam wydać na Synology 2-3 tys, ze średnim configiem to chyba ekonomiczniej będzie kupić lepszy sprzęt, zbudować samemu i postawić niżeli być ograniczanym chociażby liczbą slotów na dyski.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc z góry
@mzuczek: O tym mówię, ja do domowego użytku chce coś co będzie stabilne, ale też wydajne + przy okazji mógłbym się czegoś nauczyć. Stąd zapytanie moje..
Procek i3 4generacja. 8gb ram. 5x2tb.
Przeżył już odbudowę raid5 jak padł jeden dysk.
Co robi: dysk sieciowy, backup zdjęć z telefonów, backup komputerów.
Dodatkowo na laptopie mam xpenology i tam jest system monitoringu.
Polecam.
Są jakieś nawet płatne kursy co i jak poustawiać?
Ja też chce do filmów, zrzucania z telefonu potrzebnych rzeczy, ebooków itd aby mieć dostęp zdalny. Xpenology da się skonfigurować aby móc mieć dostęp zdalny?