Aktywne Wpisy
wykop +21
Dzień dobry, Wykop! Mamy dla Was dwie wiadomości! (ツ)
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
fhgd +134
oddajmy wszystko w ręce korporacji, co złego może się stać?
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
Czy tylko dla mnie takie podejście to Egoizm a nie Heroizm? Urodzi chore dziecko na siłę, żeby samemu poczuć się lepiej i móc chwalić się jak to nie uratowała życia, a to dziecko całe życie (niezależnie czy krótkie ze względu na choroby, czy długie) będzie się męczyło. Teksty w stylu ,,zapewnię mu matczyną miłość i wypełnię braki" są nic nie warte, czy Wam jako dzieciom starczyła matczyna miłość, czy potrzebowaliście też kolegów, przyjaciół, życia poza domem. Wszyscy wiemy jak jest w szkołach, lekko chora osoba w normalnej szkole podstawowej nie znajdzie zbyt wielu przyjaciół a inne dzieci nie rozumiejąc że to choroba sprawią temu dziecku kilka lat horroru, a w kolejnych wyższych szkołach wcale nie będzie lepiej.
Nawet jeśli rodzice nie wypalą się po kilku latach opieki nad takim dzieckiem (a nie okłamujmy się, takie sytuacje już niejedną rodzinę rozbiły, i zapowiedzi w stylu ,,u nas tak nie będzie, bo my będziemy kochać" są ch*ja warte) to rodzice nie będą żyć wiecznie i takie dziecko zostanie samo i jak ma sobie poradzić? co dalej?
Aborcja takiego dziecka to nie zabójstwo a łaska, poświęcasz swoją psychikę(niektóre osoby kilka lat po aborcji nie mogą dojść do siebie), żeby dziecko nie musiało cierpieć na tym gównianym świecie.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3353148/
Mamy społeczeństwo, dobroczynność, nikt nie zostawia takich ludzi sam. A przynajmniej do tego powinnismy dążyć, a nie - pach - poddanie się na starcie, aborcja.
To podsumowuje katoli
Aborcja takich płodów to jedyne empatyczne rozwiązanie, zmuszanie na katorgę potencjalnych dzieci to sadyzm i nic więcej.
Komentarz usunięty przez autora
widzisz, dopóki będzie istniał cheat do życia zwany "aborcja", tak długo inne metody z prawdziwymi problemami, jak srodki do zycia, diagnostyka, leczenie chorych dzieci - nie ruszą się do przodu. Poza tym nie uznaję zabijania jako czyjegos wyboru, to nie są czasy niewolnictwa.
Że co? Przecież to logiczne że rodzic który świadomie chce dziecka będzie chciał dla niego jak najlepiej, logicznym jest że nikt nie chce niepełnosprawnego. Przecież przed narodzinami Twojego nie modliłeś
to o czym ty mowisz, to jest "prawo" do uciekania od konsekwencji. Żaden wybór. Czyste tchórzostwo i ucieczka z pola walki. Są uniwersalne wartości i miary, które można stosować do każdego i nie ma znaczenia, czy ktoś chce, czy nie, czasami po prostu musi być silny i wziąć temat na klate. Inaczej spada na moralne dno. Nie widzę cienia szansy, żeby móc