Wpis z mikrobloga

Siema Mirki,
pojechałem dzisiaj do Media Mark i kupiłem sobie Airpodsy Pro. Zapłaciłem, rozpakowałem, podłączyłem i wszystko wydawało mi się w porządku i z ciekawości sprawdziłem ich numer seryjny na stronie apple i według niego gwarancja Apple jest do listopada, a przypominam mamy luty więc z tego co wiem powinna być do lutego + rok rękojmi Mediamarktu. Zadzwoniłem do apple i na infolini się dowiedziałem, że w takiej sytuacji słuchawki są prawdopodobnie po zwrocie i w momencie pierwszego kupna wystartowała gwarancja. Pan powiedział mi, że w takiej sytuacji najlepiej się wrócić i je zwrócić i kupić sobie w innym sklepie. Pojechałem, przedstawiłem sytuacje po czym usłyszałem jedynie że w systemie nie mają że były zwracane, oni zwrotów dokanałowych słuchawek nie przyjmują i tyle. Wkurzyłem się i jutro zamierzam zadzwonić do apple i im to wszystko opowiedzieć. Skoro w media nie było zwrotu to gdzie się podziały 3 miesiące gwarancji? Media dostało już od dystrybutora użyty sprzęt? Co myślicie, co robić?
#apple #airpods #airpodspro #mediamarkt #oszukujo
konierino - Siema Mirki,
pojechałem dzisiaj do Media Mark i kupiłem sobie Airpodsy P...

źródło: comment_1613073080cX21A46Wthy5s5wgGPlQLN.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaroslaw_Keller: O brzmi jak mój problem. Poczytam o tym, dzięki. Ale dzisiaj prosiłem o zwrot i mi powiedzieli, że nie. Mam to na piśmie im pokazać czy wołać kierownika czy powiedzieć całym zdaniem że z tytułu niezgodności towaru z umową i wtedy sami zawołają kierownika czy co
  • Odpowiedz
@mmmmmmmmmmmmmm: no ale były zafoliowane, unboxingi oglądałem na yt to wszystko legitnie wygląda. Miałem przez chwilę teorię, że ktoś z tego mediamarktu zamienił orginały z podróbkami i teraz kupiłem te podróbki
  • Odpowiedz
@konierino: Zrob screeny z numerem seryjnym gdzie pokazuje ze gwarancja jest do listopada, wydrukuj i dołącz do pisma w którym ze względu na niezgodność towaru z umowa (sprzęt powinien mieć 12 miesięcy gwarancji producenta) odstępujesz od umowy. Wzory znajdziesz w necie
  • Odpowiedz
@konierino: To jest w teorii liczone od momentu wyprodukowania słuchawek. Mając dowód zakupu mogą Ci to zaktualizować przez support. Wielu producentów tak robi, że liczy +/- od daty wyprodukowania gwarancje. Intel tak zrobił z moim CPU i wystarczyło zgłosić supportowi dowód zakupu i poprawili :)
  • Odpowiedz
@Norbercikk: Poszedłem jeszcze raz do media, powiedzieli ze zwrotów słuchawek dokanałowych nie robią. Zadzwoniłem do Apple i opowiedziałem o sytuacji i powiedzieli ze nie ma sprawy i żebym przesłał im skan dowodu zakupu na maila, przesłałem, zadzwoniłem jeszcze raz i dostałem maila od Apple z potwierdzeniem ze data gwarancji została zmieniona na prawidłową. W media tez mówili mi ze to jest szczegół bo dla nich liczy się na ich paragonie
  • Odpowiedz