Wpis z mikrobloga

@biesy: rozprawka... najgorsze co mogło mnie spotkać na lekcjach polskiego w gimnazjum, bo na każdy temat rozprawki nauczycielka miała określoną w swojej głowie wersję, nie można było pisać co się sądzie lecz pod klucz aby było OK.
@biesy: ilu plusów od wykopków, którzy nawet nie potrafią przeczytać wszystkiego co jest na screenie - przecież wystarczy odrobina ogarnięcia i od razu widać, że na tym screenie chodzi tylko o to aby pokazać czym różni się rozprawka z tezą od rozprawki z hipotezą. Nie ma tutaj przemycania żadnych treści, wrzuć ten sam screen bez tego oczojebnego czerwonego kółka i wszystko będzie oczywiste.
@biesy: Ja już nie wiem czy wykopki tak na serio czy zebraly sie tu pisowskie karaluchy xD Jakby przyklad brzmial "Napisz rozprawkę w której udowodnisz, że kupowanie respiratorów od handlarza bronią jest słuszne" to też byście kwiczeli, że to tylko dla przykładuuu? xDDDDD @prych @factoryoffaith_
@MizoginLu: Ale nie brzmi i zamysłem tego zadania nie jest napisanie rozprawki, a opisanie różnic między tezą, a hipotezą. Tematy tych rozprawek mają 0 wspólnego z polityką, wciskanie jej wszędzie gdzie się da to już objaw choroby.