Wpis z mikrobloga

Jak zachęcić aroganckiego, pyskatego i awanturującego się 8 latka do nauki języka angielskiego?

Mi się skończyły pomysły, młody ma total zlew, męczy go pisanie, czytanie, liczenie no wszystko co jest związane ze szkołą. Tylko lego, i gwiezdne wojny go interesują.
Wszelakie sposoby na robienie zadań tylko w uniwersum star wars i lego są niczym. Rozmowa, wymiana argumentów, nic.
Rodzice go motywują na zasadzie: ,,zrób to bo jak nie, to nie będziesz mógł’’ a za każde drobne sukcesy nowa zabawka.

Ciężki przypadek.

KleKotka - Jak zachęcić aroganckiego, pyskatego i awanturującego się 8 latka do nauki...

źródło: comment_1612866745gV2lXSrAEdI24SNFFuv7dX.jpg

Pobierz
  • 188
  • Odpowiedz
@KleKotka: Jak nawet dla kolegów jest chvjem to szczerze pi3rdol tą rodzinkę. Z tego co piszesz wydajesz się inteligentną fajną dziewczyną ale tu nie ma nic na siłę, on już będzie #!$%@?ą życiową a bynajmniej trzymam kciuki by poniósł konsekwencję swoich młodzieńczych lat w przyszłości.
  • Odpowiedz
@RoseyRosey: Gościu ten gówniak z mojej perspektywy zasługuje na wszystko co najgorsze. On jest do całego świata po prostu małym #!$%@? obczaj jej komentarze wyżej o tym jak mały śmieć zachowuje się wobec kolegów, rodziców i niani. Jeżeli też taki byłeś jak on to współczuję rodzicom bo musieli dużo nerwów na ciebie stracić więc nie broń złych ludzi których można wyczuć
  • Odpowiedz
Nie uczy się nie tylko języka ale i całej reszty

@KleKotka:
No ale #!$%@?, mówimy o ośmiolatku.
Ośmio-#!$%@?-latku.

Zadaniem dla dziecka w tym wieku jest właśnie zbudowanie fajnego pojazdu z Lego, przeczytanie komiksu, pogranie sobie w grę z kolegą i zjeżdżanie z górki na sankach.

Ewentualnie zrobienie sobie kanapki i posprzątanie w pokoju.

I TO SĄ właściwe rzeczy, jakie powinien robić ośmiolatek.

Co drugoklasista ma do nauki do szkoły?!
  • Odpowiedz
@ali-agca: ja nie byłbym aż takim ostrym - to jest dzieciak, który jeżeli ma jakieś zaburzenie i dodatkowo rodzice to zbywają, nic z tym nie robiąc, sami utrwalaja jego zachowanie. Do tego chłopak skądś czerpie wzorce, swoją wyniosłość, wie że to działa - być może rodzice tak się odnoszą do siebie, może ojciec do żony, może żona do innych. Rodzice bagatelizuja problemy dziecka (które być może łatwo da się rozwiązać farmakologią
  • Odpowiedz
@Konata: Tyle to się domyślił teraz pyta jak to obejść, ja miałem Cartoon Network po angielsku i byłem osłuchany i zaznajomiony z językiem tak że w podstawówce się pytała babka czy się już uczyłem języka czy co xD
  • Odpowiedz