@Kuklak Są, ale też są te co jedzą xD I nie argument z czapy tylko tak działa świat. To że nie podoba się to ludziom z umysłem dziecka i syndromem bambiego kompletnie mnie nie interesuje.
@Bizancjum: to że coś się dzieje w naturze nie jest powodem do utrzymywania ogromnego przemysłu produkującego kolosalne ilości cierpienia i niszczącego środowisko.
to że gdzieś na świecie teraz ludzie zabijają się nawzajem nie znaczy że to w porządku żebym zabił Ciebie; to że tego nie zrobię nie oznacza też że mam umysł dziecka, syndrom bambiego, ani że wierzę że naprawie w ten sposób świat
@Bizancjum: Ale zwierzeta zabijaja i jedza tyle ile musza. Ludzie zabijaja i produkuja wiecej miesa niz jest potrzeba przez co spora czesc miesa idzie i tak na smietnik
@g1venchy Nie napisałem nigdzie że jedzenie zwierząt jest w porządku wobec nich. Nic na świecie nie jest 100% w porządku. Nasza egzystencja opiera się na subiektywnych wartościach i samolubnym podporządkowaniu sobie otoczenia.
Zakładam że nie mieszkasz w szałasie, prawdopodobnie ty albo twoja rodzina ma samochód, nosisz normalne ciuchy, kupujesz normalne rzeczy. Będąc częścią społeczeństwa pozostawiasz tak wielki ślad węglowy, że to twoje niejedzenie zwierząt jest komiczne, a nawet cyniczne.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Komentarz usunięty przez autora
C--j, że inne zwierzęta też jedzą zwierzęta.
to że gdzieś na świecie teraz ludzie zabijają się nawzajem nie znaczy że to w porządku żebym zabił Ciebie; to że tego nie zrobię nie oznacza też że mam umysł dziecka, syndrom bambiego, ani że wierzę że naprawie w ten sposób świat
@Kuklak Ale człowiek się do nich nie zalicza. Człowiek je mięso.
Zakładam że nie mieszkasz w szałasie, prawdopodobnie ty albo twoja rodzina ma samochód, nosisz normalne ciuchy, kupujesz normalne rzeczy. Będąc częścią społeczeństwa pozostawiasz tak wielki ślad węglowy, że to twoje niejedzenie zwierząt jest komiczne, a nawet cyniczne.
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Co to znaczy "człowiek je mięso"? Jeden człowiek je, inny nie je
Postrzeganie świata jak dziecko i syndrom bambiego. Tym są ci wszyscy wege.