Wpis z mikrobloga

@damski_przegryw: taktyk; lista miejsc fajnych do pracy w IT w danym mieście brzmi fajnie.

Z mojej strony mogę dodać 1000realities - nie pracowałem tam nigdy, ale byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Na pewno robią ciekawe rzeczy co chyba nie jest zbyt częste. No i w krakowie masz trochę spoko gamedevu jesli to cie interesuje, choćby Bloober Team od dobrze przyjętej ostatnio gry The Medium
  • Odpowiedz
@damski_przegryw: Łatwiej powiedzieć, czego się nie poleca :) Generalnie zależy, czego szukasz. Jak ciepłej posadki bez ryzyka, to jakikolwiek bank. Będzie nudno i korporacyjnie, ale bardzo stabilnie i wszystko będzie można zrobić na jutro.

Jeśli liczy się kasa, to kontrakty, wszystkie te firmy typu Sii, Luxofty czy inne software house'y. Jeśli dają dużo więcej niż inni - uwaga, projekt jest gówniany.

Jeśli liczą się nowe rzeczy i rodzinna atmosfera -
  • Odpowiedz
Ja od kilku lat siedzę w Schibstedzie. Bardzo fajna skandynawska atmosfera, niezłe pieniądze i dużo fajnych projektów do wyboru. Z minusów to pozwalają na B2B, ale traci się sporo benefitów i raczej zachęcają mocno do UoP.
Kilka miesięcy temu robiłem rundkę rekrutacji by nie wyjść z wprawy i nie polecam Shella na pawiej, mocne korpo ze starożytnym stackiem
  • Odpowiedz
@foreveralone: pozwalanie to pozytyw, to, że jesteś pracownikiem drugiej kategorii jest już negatywem :)

@LubieKiedy: iirc brak budżetu szkoleniowego, brak dostępu do systemu benefitowego, niektórzy Cię potrafią nazwać „kontraktorem”
  • Odpowiedz
Ostatnio dostałem ofertę do Sabre za ponad 30k net, także jak to jest dobrze to Sabre albo HSBC. Ale robota tam jest słaba.

@Orzeech: z HSBC ludzie w poprzednim roku rozsyłali CV jak p-----n także chyba nie tak fajnie xD i to wcale nie juniorzy
(do mojego korpo strasznie dużo ludzi z HSBC przyszło na rozmowe w pewnym momencie)
ktoś pisał na wykopie, że wysłali ludzi na furlough
  • Odpowiedz