Aktywne Wpisy

Polejmnie +221
Kiedy intelekt feministki nie nadąża za jej ego.
#feminizm #p0lka #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
#feminizm #p0lka #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
źródło: 20240705_173443
PobierzZawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Przepracowałem w zeszłym roku każdy miesiąc, bez urlopu, po czym został mi podsunięty papier, że prosiłem o udzielenie mi urlopu, żeby fikcyjnie było, że miałem ten urlop. Musiałem to podpisać bo sytuacja finansowa w tamtym czasie była kiepska i nie mogłem sobie pozwolić na kozakowanie, ale w obecnej chwili już mam wszystko poukładane. Jeżeli znowu się to powtórzy, że będą mi kazać podpisać, że byłem na fikcyjnym urlopie i odmówię, to gdy pracodawca mnie zwolni z tego powodu, że nie chciałem podpisać tego fałszywego urlopu to mogę się ubiegać o odszkodowanie?
#praca #prawo #prawopracy #kiciochpyta
Dalej, ważne jest to czy masz umowę na czas określony czy też nieokreślony. W tym pierwszym przypadku, z zachowaniem terminów wypowiedzenia, możesz zostać zwolniony z jakiegokolwiek powodu. W przypadku umowy na czas nieokreślony, w oświadczeniu o wypowiedzeniu powinna być
Zachęcałbym do postawy odważnej( ͡° ͜ʖ ͡°) Macie związki w pracy?
@Optimus_Seba: to zależy jaką masz umowę. Jak na czas określony, to mogą Cię zwolnić z każdego powodu. Jak na nieokreślony to można by było z tym walczyć. Poza tym dochodzi kwestia np. odprawy. Ewentualnie nie wiem, próbować to podciągnąć pod dyskryminację w zatrudnieniu. Generalnie jednak, uważam że najprościej byłoby