Wpis z mikrobloga

@kuite22: tu nie chodzi o teraz, że jest poniżej 10k to nie trzeba. Nie masz kryształowej kuli, a jak za kilka lat wprowadzą jakieś przepisy "krystalizujące" grę na zagranicznych rynkach i brokerzy będą musieli udostępnić dane za 3,5 lub 10 lat wstecz? Wtedy będzie płacz "chlip chlip, mirki pisały, kazały kupić i hold, a ja nie czytał biedny" jak przyjdzie kara + podatek + odsetki
@kuite22: a to racja, zwracam honor. Każdy zrobi, co chce, kwestia obliczenia, co się komu w danej sytuacji bardziej opłaca (a komuś może opłacić się nie rozliczać)
@kuite22: od prawie dwóch lat ani razu, a do tego czasu chyba na wszystkich możliwych szczeblach wszystkimi możliwymi drogami, gdybyś jak twierdzisz miał z nimi doczynienia wiedziałbyś, że doradzanie takiego czegoś to wrzucanie kogoś na minę, dolicz odsetki które dowalą za ten czas i jeszcze raz zabierz się za te precyzyjne wyliczenia które pozwoliły ci stwierdzić że można olać, bo oczywiście skoro doradzasz coś takiego wiesz że taki przychód należy zgłosić
w końcu jakiś konkret od Ciebie

@kuite22: w przeciwieństwie do ciebie, ale może się doczekam

AML jest w 100% szczelne, ok przyjmuje twój punkt widzenia :)

@kuite22: nie nie jest, ale co to zmienia?

Więc tak... Już widzę jak US ściga Zenka Bembenka bo nie ujawnił skąd miał pieniądze na hulajnoge elektryczną.

@kuite22: jeden merytoryczny argument, albo skończ się kompromitować
@kuite22: gubisz się już we własnych bredniach xD
najpierw stwierdzasz że można olać, teraz że chodzi o ukrywanie dochodów, zaraz okaże się jeszcze co innego, ale posłuchaj mojej rady i skończ się kompromitować, bo jak ładnie pokazujesz nawet merytoryczny argument jest poza twoim zasięgiem

kontekst jest ważny, napisałem do 10k.

zostawię dla potomnych żeby wiedzieli jak wielkim dzbanem jesteś, tak panowie według speca 10k zysku jest ważnym punktem xD