Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

#heheszki #protest #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Przy okazji pytanie - czemu przypomina wam się że jesteście dyskryminowani akurat zawsze wtedy gdy na sile przybiera strajk kobiet? Kiedy jest cisza i moglibyście rzeczywiście zaistnieć to wy też się chowacie. Ciężko w tej sytuacji nie pokusić się o stwierdzenie że #pieklomezczyzn to pretekst do odwrócenia uwagi lub jakiś rządowy pomysł na podzielenie społeczeństwa #60groszyzawpis
O jakiej zbiórce mówisz? Nie kojażę żadnej zbiórki powiązanez z piekłem mężczyzn.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Kowixx: ta akcja która w założeniu miala pomagać prześladowanym mężczyznom, ale wyszło na to że organizatorzyy ciśna właśnie po nich najbardziej? Cuckoldy na marszu, beta bankomaty w związkach i w sumie pojazd po każdym nie będącym przegrywem?
Mam nadzieję że akcja sobie głupi ryhj rozwaliła
@Kowixx: nie zaginął, tylko ma epicki melanż, niech mu służy (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Komentarz usunięty przez autora
Jak tam twój wiek emerytalny? Jak tam normy dźwigania w pracy? Jak tam dodatkowe punkty dla kobiet w rekrutacjach? Jak tam prawo do aborcji prawnej? Jak tam wyroki w sądach szczególnie rodzinnych?
@Kowixx: xDDDD