Wpis z mikrobloga

• 0
#laptopy #pcmasterrace

Kupiłem Acera Nitro 5 i5-8300H z grafiką GTX 1050 4gb
Zrobiłem undervolting na -150, wymieniłem pastę na nową i przy przeglądaniu internetu procesor ma ok. 90°... Przez co wentylatory strasznie głośno pracują. O co może chodzić?
  • 8
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@vCertus sprawdzałem to, jak dam te 150 to w sumie temperatura spada do ok. 70 jak nic nie robię, a normalnie koło 90, tak jakby wymiana pasty nic nie dała. Ewentualnie jak odłącze go od prądu to jest w miare spokojnie
  • Odpowiedz
@Cadore: swego czasu wymianiałem pastę na karcie graficznej i po wymianie była masakra- wentylatory na max. Rozebrałem i wymieniłem ponownie- bajka! Możesz jeszcze raz spróbować, może dałeś za dużo/za mało pasty? Czy procesor przy tym przeglądaniu ma 100% użycia? Jeśli tak to może wina leży w jakimś oprogramowaniu- próbowałeś na świeżym systemie?
  • Odpowiedz
@Cadore: w mojej karcie przy zdejmowaniu dużo pasty się rozlało na boki i mam teorię że pasta nagrzewała procka albo jakiś czujnik na nim i dlatego wentylatory były na max. Strzelałbym że u Ciebie może podobnie się dzieje. Jeśli nie, to nie mam pojęcia... może wada procka?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@brasi24 Też mam jedną myśl w głowie, że procesor jest wadliwy. Na YT jak oglądałem tego laptopa to wszędzie ładnie chodził itd. A mi w GTA 5 nawet na najniższych się dławi co dwie sekundy
  • Odpowiedz